Ser żółty to jeden z tych wyrobów, które w kuchni dają nam duże pole do popisów i eksperymentów kulinarnych. Wielość jego zastosowań i różne formy serwowania sprawiają, że możemy użyć go do przygotowywania szerokiego wachlarza dań, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nie wszyscy jednak wiedzą, że ser żółty doskonale nadaje się również do marynowania w aromatycznej oliwie. Sprawdź nasz przepis i poznaj sposób na marynowanie sera. czytaj »
Deska serów – jak ją skomponować?
Wszystkie smaki serów
Sery holenderskie – sprawdź, do czego pasują
Alternatywa dla wegetarian –  pomysł na warzywne szaszłyki z serem żółtym 
 Jak kupować sery żółte podczas letnich upałów
Przepis na marynowany ser żółty w oliwie 
Jak przygotować muffinki na ostro?
Obalamy sześć mitów na temat żółtego sera
Jak przygotować frittatę?
3 powody, dla których powinniśmy jeść ser żółty zimą