Podobne porady

Chleby świata pod polską strzechą

Gastrosfera | 2015-12-23 14:07

Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »

Znaleziono: 94
Kolacja dla dwojga - jak przygotować?
foxy18 | 2006-10-10
Kolacja przy świecach we dwoje może być bardziej niezapomnianym wrażeniem dla ukochanego/ ukochanego niż wyjście do restauracji/knajpy. Po pierwsze... czytaj »
Jak uratować czerstwy chleb?
teresa | 2006-10-01
Czerstwego chleba nie wyrzucaj. Możesz go pokroić na małe kawałeczki, obsmażyć na maśle lub oliwie i ostudzić. Tak przyrządzone grzanki... czytaj »
Na czym polega duszenie?
zaba | 2006-08-24
Duszenie to dwuczęściowy proces polegający na krótkim obsmażeniu mięsa na tłuszczu - oleju bądź oliwie, a następnie przeniesieniu potrawy do garnka... czytaj »
Omlet Jak zrobić omlet?
mee1 | 2006-06-25
Omlet stanowi podstawę wielu smacznych dań - można go przygotować praktycznie z wszystkim. czytaj »
Znaleziono: 94