Podobne porady

Kuchnia blisko natury: Suszone grzyby - co warto o nich wiedzieć, jak przechowywać i jak z nich korzystać, żeby w pełni wydobyć ich smak i aromat

mniam | 2019-02-25 22:31

Nie ma lepszego sposobu na zachowanie pełni smaku i aromatu grzybów niż suszenie. Suszone grzyby zachowują wszystkie walory świeżego produktu, a do tego łatwo je przechowywać. czytaj »

Znaleziono: 16
Potrawy ze świeżych borowików
Poradopedia.pl | 2012-08-05
Świeże borowiki to prawdziwy rarytas w kuchni. Mają intensywny smak, zaostrzają apetyt, pobudzają trwaienie i wcale nie zalegają w żołądku. Wystarczy kilka dorodnych grzybków, aby zmienić charakter potrawy. czytaj »
Przepis na kapustę wigilijną z grzybami
Poradopedia.pl | 2011-12-07
Kapusta z grzybami to potrawa, której nie powinno zabraknąć na wigilijnym stole. Sposobów wykonania tego dania jest wiele, my przedstawiamy przepis z kuchni staropolskiej. czytaj »
Zbieranie grzybów Jak zbierać grzyby?
Poradopedia.pl | 2011-08-11
Rozpoczął się sezon na grzyby. Podpowiadamy więc jak je zbierać i unikać trujących gatunków. czytaj »
Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?
Iza_B | 2010-12-08
Każda porządna gospodyni domowa wie jak ulepić ciasto na pierogi. Są jednak osoby, które nie posiadają takiej lekkości w gotowaniu i każda przygotowywana potrawa wydaje się być dużym wyzwaniem. Dlatego warto korzystać z porad i wskazówek innych, by ta kuchnia stawała się coraz lepsza i bogatsza w sm czytaj »
Placki ziemniaczane z grzybami
zaba | 2007-09-07
1. Grzyby (najlepiej podgrzybki) moczymy w wodzie ok. 15 minut. 2. Grzyby siekamy. 3. Siekamy cebulkę, a następnie wrzucamy na... czytaj »
Ile czasu powinno się moczyć grzyby?
hoody99 | 2007-01-10
Przed przyrządzeniem suszone grzyby powinno się moczyć w wodzie ok. 15 minut. czytaj »
Znaleziono: 16