Podobne porady

Jak zimą zadbać o świeże powietrze w kuchni

Sfera | 2013-12-05 09:23

Wietrzenie mieszkania zimą powoduje znaczne wychłodzenie pomieszczeń i straty energii cieplnej. Z drugiej strony codzienne czynności, takie jak gotowanie, powodują powstawanie nieprzyjemnych zapachów. Jak zatem zadbać o świeżość w mieszkaniu? Znaleźliśmy złoty środek. czytaj »

Znaleziono: 236
(bez nazwy) Meksyk na okrągło!
Gastrosfera | 2016-07-25
Polacy coraz śmielej sięgają po egzotyczne przepisy kulinarne. W ostatnich latach wielką popularność zdobyła nad Wisłą kuchnia meksykańska oraz jej teksańska wersja, czyli tzw. Tex-Mex. Są one pełne kolorów i wyrazistych smaków. Jak przystosować meksykańskie przepisy do rodzimych warunków? czytaj »
(bez nazwy) Jaką centralę wentylacyjną wybrać do obiektów przemysłowych, by spełniała najnowsze normy?
flyprpr | 2016-07-24
Jakość powietrza w pomieszczeniach ma ogromny wpływ na zdrowie i samopoczucie przebywających w nim ludzi. Odpowiednia ilość tlenu i optymalny poziom wilgotności mają szczególne znaczenie w obiektach przemysłowych, gdzie warunki często bywają trudne i nie do końca przyjazne dla ludzi. Jaką zatem wybrać centralę wentylacyjną, by była ona maksymalnie efektywna, a zarazem zgodna z najnowszymi normami? Kwestie te wyjaśnia ekspert firmy Wolf Technika Grzewcza sp. z o.o. czytaj »
Porada id 5057 5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach
Gastrosfera | 2016-06-30
Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności. czytaj »
Porada id 5033 Jak kupować sery żółte podczas letnich upałów
Gastrosfera | 2016-06-17
Lato to niewątpliwie najprzyjemniejsza pora roku, która jak żadna inna rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Fakt ten cieszy urlopowiczów, jednak przysparza niemałych problemów podczas codziennych wizyt w sklepie, gdyż artykuły spożywcze nie przepadają za upałami. Dotyczy to głównie produktów z chłodni, a są nimi np. sery żółte. Sprawdź, na co zwrócić uwagę podczas zakupów! czytaj »
Porada id 4875 4 kroki do wygranej z… przesileniem wiosennym!
Gastrosfera | 2016-03-22
Osłabienie, częste bóle głowy, spadek formy, brak chęci na cokolwiek – to klasyczne objawy przesilenia wiosennego. Jak sobie z nim radzić? Najprostsze rozwiązania są najlepsze! Uśmiechaj się, ćwicz, spędzaj czas z innymi i… przyrządź coś pysznego. czytaj »
Sprzątanie Przygotowania do Wielkanocy: jak skutecznie wyczyścić sprzęt AGD?
SferaPRT | 2016-03-03
Podczas przyrządzania wielkanocnych dań szczególnie intensywnie korzystamy ze sprzętu AGD, który w bezpośrednim kontakcie z żywnością łatwo się brudzi. Nasi eksperci radzą, jak szybko i skutecznie wyczyścić kuchenne urządzenia, aby w czasie świąt i po ich zakończeniu prezentowały się nienagannie. czytaj »
Dzieci i gotowanie Sztuka gotowania z myślą o najmłodszych
Gastrosfera | 2016-02-24
Urozmaicona dieta, wysokiej jakości produkty, niewielka ilość cukru i żywność jak najmniej przetworzona? Większość rodziców dobrze wie, jak gotować dla swoich dzieci, jednak z powodu braku czasu nie zawsze im się to udaje. Tymczasem zdrowe gotowanie nie musi zajmować całego dnia. Na pewno nie z urządzeniem Thermomix®. czytaj »
(bez nazwy) Jak ożywić wygląd klasycznej kuchni?
SferaPRT | 2016-02-04
W aranżacjach kuchennych coraz chętniej łączymy to, co uniwersalne, z wyróżnikiem, który ma podkreślić naszą osobowość i wprowadzić element zaskoczenia. Zaproszenie do kuchni akcentu kolorystycznego to doskonały sposób na uzyskanie wyjątkowego wystroju wnętrza. czytaj »
Kominek Kominek w sezonie. Jak o niego dbać?
SferaPRT | 2015-12-30
Prawidłowe użytkowanie kominka wydaje się dość proste. Jednak dzięki odpowiedniemu przygotowaniu do sezonu, w którym będzie on najbardziej eksploatowany, możemy wpłynąć na większą wydajność tego urządzenia. Jak zatem to robić i dlaczego odpowiednie czyszczenie kominka jest tak istotne? czytaj »
Chleb Chleby świata pod polską strzechą
Gastrosfera | 2015-12-23
Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »
Znaleziono: 236