Podobne porady

Okap z klasą – radzimy na co zwracać uwagę przy wyborze urządzenia i jak czytać etykiety energetyczne

Sfera | 2015-05-13 11:50

Od 1 stycznia klienci dokonujący zakupu okapu kuchennego mogą w łatwy sposób porównać różne modele urządzeń dostępnych na rynku. Wszystko dzięki etykietom energetycznym, które w czytelny sposób mają informować o specyfice okapów i kategoryzować je na poszczególne klasy. Wraz z ekspertem firmy Ciarko wyjaśniamy, co ta zmiana oznacza w praktyce oraz podpowiadamy, na jakie parametry należy zwrócić największą uwagę. czytaj »

Znaleziono: 422
(bez nazwy) Meksyk na okrągło!
Gastrosfera | 2016-07-25
Polacy coraz śmielej sięgają po egzotyczne przepisy kulinarne. W ostatnich latach wielką popularność zdobyła nad Wisłą kuchnia meksykańska oraz jej teksańska wersja, czyli tzw. Tex-Mex. Są one pełne kolorów i wyrazistych smaków. Jak przystosować meksykańskie przepisy do rodzimych warunków? czytaj »
(bez nazwy) Jaką centralę wentylacyjną wybrać do obiektów przemysłowych, by spełniała najnowsze normy?
flyprpr | 2016-07-24
Jakość powietrza w pomieszczeniach ma ogromny wpływ na zdrowie i samopoczucie przebywających w nim ludzi. Odpowiednia ilość tlenu i optymalny poziom wilgotności mają szczególne znaczenie w obiektach przemysłowych, gdzie warunki często bywają trudne i nie do końca przyjazne dla ludzi. Jaką zatem wybrać centralę wentylacyjną, by była ona maksymalnie efektywna, a zarazem zgodna z najnowszymi normami? Kwestie te wyjaśnia ekspert firmy Wolf Technika Grzewcza sp. z o.o. czytaj »
Porada id 5057 5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach
Gastrosfera | 2016-06-30
Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności. czytaj »
Porada id 5033 Jak kupować sery żółte podczas letnich upałów
Gastrosfera | 2016-06-17
Lato to niewątpliwie najprzyjemniejsza pora roku, która jak żadna inna rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Fakt ten cieszy urlopowiczów, jednak przysparza niemałych problemów podczas codziennych wizyt w sklepie, gdyż artykuły spożywcze nie przepadają za upałami. Dotyczy to głównie produktów z chłodni, a są nimi np. sery żółte. Sprawdź, na co zwrócić uwagę podczas zakupów! czytaj »
Porada id 4950 Dobre warstwy, czyli materac od środka
Gastrosfera | 2016-04-25
To on odpowiada za jakość naszego snu. Materac, bo o nim mowa, składa się z różnorodnych warstw. Jakie surowce powinny znaleźć się w jego wnętrzu? Razem z ekspertem Fabryki Materacy JANPOL radzimy na jakie surowce warto zwrócić uwagę przy wyborze materaca. czytaj »
Porada id 4875 4 kroki do wygranej z… przesileniem wiosennym!
Gastrosfera | 2016-03-22
Osłabienie, częste bóle głowy, spadek formy, brak chęci na cokolwiek – to klasyczne objawy przesilenia wiosennego. Jak sobie z nim radzić? Najprostsze rozwiązania są najlepsze! Uśmiechaj się, ćwicz, spędzaj czas z innymi i… przyrządź coś pysznego. czytaj »
(bez nazwy) Pojedyncze, podwójne, z uziemieniem – krótki przewodnik po gniazdach elektrycznych
prpr | 2016-03-07
Gniazda wtyczkowe to jeden z podstawowych elementów każdej instalacji elektrycznej. Oferta rynkowa tych produktów jest niezwykle bogata, dlatego też wybór odpowiedniego modelu może być nie lada wyzwaniem. Poza kwestiami wizualnymi szczególnie istotne są bezpieczeństwo i funkcjonalność wybranego rozwiązania. Specjalista firmy Ospel przedstawia najpopularniejsze rodzaje gniazd wtyczkowych i podpowiada, w których miejscach najlepiej się one sprawdzą. czytaj »
Pokój Świąteczne porządki last minute
Gastrosfera | 2015-12-18
Przedświąteczne obowiązki wypełniają nasz kalendarz po brzegi. Ich lista zamiast maleć, stale rośnie, a swoją kumulację wydaje się mieć przed Wigilią. Święta tuż, tuż i harmonogram prac powinniśmy zaplanować już teraz, jeżeli nie chcemy, aby zadania spadły na nas na ostatnią chwilę. Podpowiemy jak szybko i z mniejszym trudem uporać się ze sprzątaniem. czytaj »
Sprzątanie Nie trać życia na sprzątanie!
Gastrosfera | 2015-12-02
Domowe obowiązki zabierają nam nawet kilka godzin dziennie. Sprzątanie to zmora wielu z nas i śmiało można postawić tezę, że trud sprzątania wzrasta wraz z metrami kwadratowymi mieszkania. Są jednak sposoby, dzięki którym uporczywe zadania mogą stać się o wiele przyjemniejsze. czytaj »
Porada id 4644 Wsparcie w kuchni podczas Bożego Narodzenia
Gastrosfera | 2015-12-02
Aby zbliżające się święta były niezapomniane warto podjąć staranne przygotowania nieco wcześniej. Wyjątkową atmosferę zapewni uroczysta wieczerza. Jak zaplanować działania, by o niczym nie zapomnieć i móc w spokoju cieszyć się atmosferą Bożego Narodzenia? czytaj »
Znaleziono: 422