Od 1 stycznia klienci dokonujący zakupu okapu kuchennego mogą w łatwy sposób porównać różne modele urządzeń dostępnych na rynku. Wszystko dzięki etykietom energetycznym, które w czytelny sposób mają informować o specyfice okapów i kategoryzować je na poszczególne klasy. Wraz z ekspertem firmy Ciarko wyjaśniamy, co ta zmiana oznacza w praktyce oraz podpowiadamy, na jakie parametry należy zwrócić największą uwagę.
czytaj »
Dobry sos jest w stanie zrobić pyszne danie z paru ugotowanych warzyw. Przeczytaj jak zrobić jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych białych sosów - sos beszamelowy. czytaj »
Sos serowy to smaczny dodatek do nachos i wielu innych przekąsek, najlepszy jest na gorąco - taki, jak często podają w kinie. Możesz zrobić gorący dip serowy samemu w domu - prosto, tanio i szybko. czytaj »
Latte macchiato pomimo swojej popularności często mylone jest ze zwykłą latte. Poznaj różnice i naucz się przyrządzać pyszną kawę latte macchiato! czytaj »
Wietrzenie mieszkania zimą powoduje znaczne wychłodzenie pomieszczeń i straty energii cieplnej. Z drugiej strony codzienne czynności, takie jak gotowanie, powodują powstawanie nieprzyjemnych zapachów. Jak zatem zadbać o świeżość w mieszkaniu? Znaleźliśmy złoty środek.
czytaj »
Odżywianie się wyłącznie owocami, które spadły z drzewa, całkowita rezygnacja z potraw gotowanych, czy jedzenie jedynie kiełków zbóż i warzyw – kontrowersje wzbudzają nie tylko skrajne odmiany, ale nawet najbardziej popularna forma wegetarianizmu. Choć niektórzy nie są w stanie wyobrazić sobie jednego obiadu bez mięsa, od wegetarian można się wiele nauczyć, nie zmieniając drastycznie swoich przyzwyczajeń. O czym mowa? Sprawdźmy! czytaj »