Jak odróżnić prawdziwy ser żółty od wyrobu seropodobnego i jak go przechowywać? Jak zetrzeć go na tarce i co zrobić z zeschniętym wyrobem? Z odpowiedzią na te i inne pytania zmaga się każdy, kto choć trochę gotuje. Ale nie mistrzowie kuchni i mistrzowie sztuki serowarskiej. Przedstawiamy praktyczne triki i porady, które pozwolą ci odpowiednio postępować z serem i w jeszcze łatwiejszy sposób przygotować potrawy z jego wykorzystaniem. Sprytne sposoby, które przydadzą się niejednemu maniakowi sera. czytaj »
Alternatywa dla wegetarian – pomysł na warzywne szaszłyki z serem żółtym
Jak kupować sery żółte podczas letnich upałów
4 kroki do wygranej z… przesileniem wiosennym!
Zapiekanka – królowa polskiego street food’u
Przepis na marynowany ser żółty w oliwie
Jak przygotować muffinki na ostro?
Jak przygotować polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami?
Obalamy sześć mitów na temat żółtego sera
Jak marynować ser żółty?
Jak przygotować frittatę?