Podobne porady

Sprytne sposoby na ser żółty – triki i porady

Sfera | 2013-07-15 11:40

Jak odróżnić prawdziwy ser żółty od wyrobu seropodobnego i jak go przechowywać? Jak zetrzeć go na tarce i co zrobić z zeschniętym wyrobem? Z odpowiedzią na te i inne pytania zmaga się każdy, kto choć trochę gotuje. Ale nie mistrzowie kuchni i mistrzowie sztuki serowarskiej. Przedstawiamy praktyczne triki i porady, które pozwolą ci odpowiednio postępować z serem i w jeszcze łatwiejszy sposób przygotować potrawy z jego wykorzystaniem. Sprytne sposoby, które przydadzą się niejednemu maniakowi sera. czytaj »

Znaleziono: 29
Porada id 5084 Alternatywa dla wegetarian – pomysł na warzywne szaszłyki z serem żółtym
Gastrosfera | 2016-07-21
Lato, słońce, przydomowy ogródek czy nawet taras i… grill! Polacy uwielbiają ten sposób spędzania wolnego czasu. I nic w tym dziwnego – dania przyrządzone na ruszcie są smaczne, zdrowe, a zjedzone na świeżym powietrzu smakują o wiele lepiej. Jak się okazuje nie muszą to być tylko mięsne przysmaki, na grillu można przygotować również doskonałe potrawy dla wegetarian. Sprawdź, jak przyrządzić pyszne szaszłyki z warzywami i żółtym serem. czytaj »
Porada id 5033 Jak kupować sery żółte podczas letnich upałów
Gastrosfera | 2016-06-17
Lato to niewątpliwie najprzyjemniejsza pora roku, która jak żadna inna rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Fakt ten cieszy urlopowiczów, jednak przysparza niemałych problemów podczas codziennych wizyt w sklepie, gdyż artykuły spożywcze nie przepadają za upałami. Dotyczy to głównie produktów z chłodni, a są nimi np. sery żółte. Sprawdź, na co zwrócić uwagę podczas zakupów! czytaj »
Porada id 4875 4 kroki do wygranej z… przesileniem wiosennym!
Gastrosfera | 2016-03-22
Osłabienie, częste bóle głowy, spadek formy, brak chęci na cokolwiek – to klasyczne objawy przesilenia wiosennego. Jak sobie z nim radzić? Najprostsze rozwiązania są najlepsze! Uśmiechaj się, ćwicz, spędzaj czas z innymi i… przyrządź coś pysznego. czytaj »
Porada id 4370 Zapiekanka – królowa polskiego street food’u
Gastrosfera | 2015-08-10
Kraków to nie tylko miasto smoka wawelskiego. Jest też światową stolicą zapiekanek! Zapiekana bagietka z żółtym serem to potrawa wymyślona w Polsce, od lat uwielbiania przez wszystkich. Zdradzamy jaka jest jej historia i podpowiadamy, jak przygotować pyszną zapiekanką z sezonowymi produktami! czytaj »
Porada id 3868 Przepis na marynowany ser żółty w oliwie
Gastrosfera | 2015-05-06
Przepis na marynowany ser żółty w oliwie ze świeżym rozmarynem i ostrą papryczką chilli, poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy czytaj »
Porada id 3766 Jak przygotować muffinki na ostro?
Sfera | 2014-03-31
Moda na muffinki trwa. Ich wielbiciele przygotowują je w różnych wariantach. Popularne są w wersji na słodko oraz wytrawnej. Dziś przedstawiamy przepis na aromatyczne i pyszne muffinki z żółtym serem. Doskonałe jako przekąska w pracy lub szkole, do przegryzienia między posiłkami – świetne na gorąco i na zimno. czytaj »
Porada id 3765 Jak przygotować polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami?
Sfera | 2014-03-31
Na dworze coraz cieplej więc z werwą przywitajmy nowy sezon. Dajmy się ponieść fantazji i przygotujmy prawdziwie wiosenne menu - polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami. To danie doda nam energii, a przy okazji pozwoli odkryć kolejny pomysł kulinarny z użyciem serka topionego. czytaj »
Porada id 3759 Obalamy sześć mitów na temat żółtego sera
Sfera | 2014-03-13
Wielbiciele sera żółtego cenią jego smak i szerokie zastosowanie kulinarne. Sery żółte nadają charakter kanapkom, są dodatkiem do potraw, ale także głównym składnikiem wielu z nich. Jak większość specjałów mają swoich zwolenników i przeciwników. Tych drugich do spożycia serów mogą zniechęcać mity, spośród których większość jest nieprawdziwa. Poniżej omawiamy te najbardziej powszechne, abyś wiedział co jesz! czytaj »
Porada id 3756 Jak marynować ser żółty?
Sfera | 2014-02-27
Ser żółty to jeden z tych wyrobów, które w kuchni dają nam duże pole do popisów i eksperymentów kulinarnych. Wielość jego zastosowań i różne formy serwowania sprawiają, że możemy użyć go do przygotowywania szerokiego wachlarza dań, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nie wszyscy jednak wiedzą, że ser żółty doskonale nadaje się również do marynowania w aromatycznej oliwie. Sprawdź nasz przepis i poznaj sposób na marynowanie sera. czytaj »
Porada id 3742 Jak przygotować frittatę?
Sfera | 2014-02-04
Jeśli nie macie już ochoty na tradycyjne kanapki czy jajecznicę skuście się na danie rodem ze słonecznej Italii. Mowa o firittacie, czyli włoskim odpowiedniku omletu. To danie w sam raz dla zabieganych: jest proste i szybkie, a do jego przygotowania wystarczą dowolne składniki i chęć do kulinarnych eksperymentów. czytaj »
Znaleziono: 29