Jak odróżnić prawdziwy ser żółty od wyrobu seropodobnego i jak go przechowywać? Jak zetrzeć go na tarce i co zrobić z zeschniętym wyrobem? Z odpowiedzią na te i inne pytania zmaga się każdy, kto choć trochę gotuje. Ale nie mistrzowie kuchni i mistrzowie sztuki serowarskiej. Przedstawiamy praktyczne triki i porady, które pozwolą ci odpowiednio postępować z serem i w jeszcze łatwiejszy sposób przygotować potrawy z jego wykorzystaniem. Sprytne sposoby, które przydadzą się niejednemu maniakowi sera. czytaj »
Deska serów – jak ją skomponować?
4 fakty o mrożeniu jedzenia, które warto znać
Urządzamy łazienkę przyjazną dziecku
Pozbycie się blizn — Niemożliwe? A jednak!
Lifting twarzy bez skalpela
Jak dbać o zwierzaka jesienną porą?
Wszystkie smaki serów
Sery holenderskie – sprawdź, do czego pasują