Podobne porady

Zadowolić niejadka

Gastrosfera | 2016-09-30 16:21

Czy Twoja pociecha to klasyczny Tadek - Niejadek? Starasz się, wymyślasz, eksperymentujesz, a na końcu słyszysz ponure „nie chcę”? Lista ulubionych składników skraca się z dnia na dzień, a Tobie brakuje już pomysłów? Zobacz jak przekonać pociechę do jedzenia oraz poznaj przepis na pyszne naleśniki z serem żółtym. czytaj »

Znaleziono: 761
Porada id 5164 Szkolne powroty, czyli co zamiast kanapek? 3 przepisy na drugie śniadanie!
Gastrosfera | 2016-08-30
Pierwszy dzwonek już za pasem, a wraz z nim coroczny problem… Co przygotować dziecku na śniadanie, aby zostało zjedzone ze smakiem? Pierwsze co przychodzi na myśl to oczywiście tradycyjne kanapki – łatwe, szybkie i pożywne. Niestety traktowane przez najmłodszych jako poranny przymus. Znajdowane w koszach na śmieci lub na dnie plecaka, idą w odstawkę na rzecz smakołyków ze szkolnego sklepiku. Czas to zmienić! czytaj »
Porada id 5163 Buduj wartość domu w chwili jego budowy
Gastrosfera | 2016-08-29
Budując dom, rzadko kiedy zwracamy uwagę na to, ile będzie wart za kilka lat. To jednak poważny błąd. Bo każda nieruchomość to dobra inwestycja w przyszłość – zarówno w swoją, jak i kolejnych pokoleń. Dlatego warto zawczasu zainwestować w rozwiązania, które zwiększą jego wartość. czytaj »
Porada id 5119 Najczęściej popełniane błędy wykonawcze przy układaniu blachodachówki. Sprawdź, jak ich uniknąć
Gastrosfera | 2016-08-03
Dach spełniający swoje funkcje to przede wszystkim dach precyzyjnie wykonany – z dbałością dosłownie o każdy szczegół. W praktyce jednak dość często zdarzają się błędy wykonawcze, na różnych etapach budowy. I to takie błędy, które mogą bardzo uprzykrzyć życie mieszkańców domu. Warto więc wiedzieć, na jakie miejsca zwrócić szczególną uwagę, i przypilnować fachowców, by starannie je wykończyli. czytaj »
Dom w budowie Jak wybierać materiały budowlane – poradnik
flyprpr | 2016-07-28
Czasy, kiedy materiały budowlane i wykończeniowe były trudno dostępne, ograniczając się do monotonnych i często kiepskiej jakości rozwiązań, dawno już za nami. Dziś oferta rynkowa jest niezwykle rozwiniętai obejmuje różnorodne typy produktów, nowoczesne technologie, bogactwo stylów, form i kolorów. Jak szybko zapoznać się z dostępnymi możliwościami i dokonać optymalnego wyboru do swojej inwestycji? czytaj »
Porada id 5100 Dynia – super warzywo w diecie dziecka
mniam | 2016-07-26
Nie każdy wie, że małe dziecko posiada ponad cztery razy więcej kubków smakowych niż osoba dorosła, dlatego tak ważne jest, aby produkty wprowadzane do diety maluszka były nie tylko zdrowe, ale także smaczne i zróżnicowane. czytaj »
Porada id 5098 ABC korzystania z okien plastikowych
styldom | 2016-07-26
Okna PCV zyskały dużą popularność ze względu na wysoką funkcjonalność i walory estetyczne. To nieskomplikowane w montażu i codziennym użytkowaniu rozwiązanie, niezwykle proste w utrzymaniu czystości, wymaga jednak odpowiedniej troski, by bezproblemowo służyło przez długie lata. Podpowiadamy, jak właściwie zadbać o plastikowe okna. czytaj »
(bez nazwy) Meksyk na okrągło!
Gastrosfera | 2016-07-25
Polacy coraz śmielej sięgają po egzotyczne przepisy kulinarne. W ostatnich latach wielką popularność zdobyła nad Wisłą kuchnia meksykańska oraz jej teksańska wersja, czyli tzw. Tex-Mex. Są one pełne kolorów i wyrazistych smaków. Jak przystosować meksykańskie przepisy do rodzimych warunków? czytaj »
(bez nazwy) Jaką centralę wentylacyjną wybrać do obiektów przemysłowych, by spełniała najnowsze normy?
flyprpr | 2016-07-24
Jakość powietrza w pomieszczeniach ma ogromny wpływ na zdrowie i samopoczucie przebywających w nim ludzi. Odpowiednia ilość tlenu i optymalny poziom wilgotności mają szczególne znaczenie w obiektach przemysłowych, gdzie warunki często bywają trudne i nie do końca przyjazne dla ludzi. Jaką zatem wybrać centralę wentylacyjną, by była ona maksymalnie efektywna, a zarazem zgodna z najnowszymi normami? Kwestie te wyjaśnia ekspert firmy Wolf Technika Grzewcza sp. z o.o. czytaj »
Porada id 5057 5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach
Gastrosfera | 2016-06-30
Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności. czytaj »
Porada id 5033 Jak kupować sery żółte podczas letnich upałów
Gastrosfera | 2016-06-17
Lato to niewątpliwie najprzyjemniejsza pora roku, która jak żadna inna rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Fakt ten cieszy urlopowiczów, jednak przysparza niemałych problemów podczas codziennych wizyt w sklepie, gdyż artykuły spożywcze nie przepadają za upałami. Dotyczy to głównie produktów z chłodni, a są nimi np. sery żółte. Sprawdź, na co zwrócić uwagę podczas zakupów! czytaj »
Znaleziono: 761