Kluski leniwe, pierogi leniwe, leniwce… kto ich nie zna? Polane śmietanką lub roztopionym masłem i posypane cukrem stanowią smakowite wspomnienie dzieciństwa. Delikatność ich smaku sprawia, że poza tradycyjnym cukrem i masełkiem można podawać je w towarzystwie wielu dodatków – począwszy od bitej śmietany, owoców oraz sosów owocowych i czekoladowych aż po wykwintne polewy, które uczynią z tego klasycznego dania prawdziwie oryginalny przysmak. czytaj »
Gnocchi z bobem i orzechami włoskimi w sosie śmietanowym
Makaron ryżowy z pesto z bazylii
Jak zrobić sałatkę warstwową z szynką?
Grillowane kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i cheddarem
Jak przygotować sos holenderski do szparagów?
Jak zrobić wieniec bezowy z owocami?
Jak zrobić hiszpańskie churros?
Co do śniadaniówki zamiast kanapki? Przepis na pyszne pancakes
Chaczapuri adżarskie, czyli kwintesencja gruzińskiej kuchni
Chinkali, czyli tradycyjne gruzińskie pierożki