Kluski leniwe, pierogi leniwe, leniwce… kto ich nie zna? Polane śmietanką lub roztopionym masłem i posypane cukrem stanowią smakowite wspomnienie dzieciństwa. Delikatność ich smaku sprawia, że poza tradycyjnym cukrem i masełkiem można podawać je w towarzystwie wielu dodatków – począwszy od bitej śmietany, owoców oraz sosów owocowych i czekoladowych aż po wykwintne polewy, które uczynią z tego klasycznego dania prawdziwie oryginalny przysmak. czytaj »
Charczo – rozgrzewająca gruzińska zupa na jesień
Zdrowy smak natury: Aromatyczne placuszki z cukinii i komosy ryżowej z hummusem
Zdrowy smak natury:  Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem
Zdrowy smak natury:  Przepis na jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
Zdrowy smak natury:  Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika   
Bezglutenowe ciasto drożdżowe – pachnące wypieki w dowolnej formie
Przepis na wytrawną tartę z warzywami z aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem
Zdrowy smak natury:  Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusem   Pyszne danie na gorąco lub pomysłowa przekąska na zimno idealna na karnawał!
Zdrowy smak natury: Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem