Puszyste omleciki

Fly_PR  |   |  + 0  |  Ocena: (głosy: 0)

Lekkie, delikatne i niezwykle puszyste omleciki to doskonały pomysł na śniadanie lub deser dla całej rodziny. Przygotowanie jest proste, a efekt zachwyci zarówno najmłodszych, jaki dorosłych.

Składniki:
• 3 jajka
• 50 ml wody Mama i ja
• 30 g mąki
• 1 łyżeczka cukru z wanilią (opcjonalnie)
• Olej rzepakowy lub masło do smażenia
• Sezonowe owoce

 

Wykonanie:
1. Jajka połącz z wodą i cukrem, a następnie ubij na puszystą masę.
2. Dodaj przesianą mąkę i całość delikatnie wymieszaj.
3. Małą patelnię rozgrzej na średnim ogniu. Dodaj odrobinę oleju lub masła.
4. Wlej 1/3 masy, zmniejsz moc, przykryj i smaż na małym ogniu 5-6 minut.
5. Delikatnie przerzuć omlet na drugą stronę i smaż pod przykryciem kolejne 2-3 minuty.
6. Przełóż na talerz, udekoruj świeżymi, sezonowymi owocami.

 

Woda źródlana Mama i ja

 

Mama i ja - to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

 

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

 

Cena:

1,5 ltr - 2,49 zł
0,5 ltr sport cap - 1,99 zł
0,35 ltr - 1,59 zł

 

 

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz:


Najnowsze porady