Podobne porady

Remontujemy kuchnię – na co zwrócić uwagę wybierając blat kuchenny?

FejmPR | 2019-07-23 13:45

Przeprowadzając renowację kuchni, dokonujemy wielu wyborów dotyczących wyposażenia pomieszczenia. Zależy nam, by nasza kuchnia była funkcjonalna i jak najlepiej spełniała swoją funkcję. Blat kuchenny to bez wątpienia jeden z najważniejszych elementów w nowej kuchni. Stąd też jego wybór należy do kluczowych decyzji. Przeglądając dostępne na rynku materiały, warto zwrócić uwagę na kilka ważnych elementów. czytaj »

Znaleziono: 146
Porada id 5339 Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Gastrosfera | 2016-11-23
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! czytaj »
Porada id 5295 Poznaj wszystkie tajemnice dyni!
Gastrosfera | 2016-10-28
Dynia – od lat coraz częściej gości w domach Polaków. Głównie jako bohaterka kuchennych eksperymentów, ale nie tylko. Gatunków dyni jest mnóstwo. Podobnie zresztą jak sposobów jej zastosowania w kuchni czy medycynie. Zaś sama historia tego warzywa jest dłuższa i ciekawsza, niż się może wydawać. czytaj »
Porada id 5287 Halloween. Wersja dla ciekawych (i głodnych)
Gastrosfera | 2016-10-25
Polska: Zaduszki jak co roku. Wieczorem, w przeddzień Święta Zmarłych po ulicach snują się w grupach strzygi, duchy i kościotrupy. Do domów pukają kostuchy proszące o datki w postaci cukierków. Wreszcie z okien niektórych mieszkań do przechodniów szczerzą się w upiornym uśmiechu świecące lampiony z dyni… czytaj »
Porada id 5238 Zadowolić niejadka
Gastrosfera | 2016-09-30
Czy Twoja pociecha to klasyczny Tadek - Niejadek? Starasz się, wymyślasz, eksperymentujesz, a na końcu słyszysz ponure „nie chcę”? Lista ulubionych składników skraca się z dnia na dzień, a Tobie brakuje już pomysłów? Zobacz jak przekonać pociechę do jedzenia oraz poznaj przepis na pyszne naleśniki z serem żółtym. czytaj »
Porada id 5169 Dach do remontu lub całkowitej wymiany? Zrób to zgodnie z prawem!
Gastrosfera | 2016-08-31
Wymieniać czy remontować? To pytanie spędza sen z powiek każdemu właścicielowi domu, którego stan dachu wymaga interwencji ekipy dekarskiej. Bez względu na to, czy ograniczysz się do remontu, czy też zdecydujesz się na całkowitą wymianę pokrycia, musisz to zrobić zgodnie z prawem! czytaj »
Porada id 5152 Jak sprawnie posprzątać po remoncie?
Gastrosfera | 2016-08-23
Remont. To słowo w wielu z nas wzbudza ogromne nadzieje, ale też równie wielkie obawy. Z jednej strony, ambitne plany zmian rodzą entuzjazm związany z nowym wystrojem wnętrz. Ale z drugiej każdy chce tego typu prace prędko zakończyć i po nich posprzątać, by jak najszybciej wymazać je ze swojej pamięci. Jak więc przyspieszyć poremontowe porządki, by po budowlanym kurzu nie zostało nawet wspomnienie, a my moglibyśmy jeszcze wybrać się na krótki urlop? czytaj »
Dom w budowie Jak wybierać materiały budowlane – poradnik
flyprpr | 2016-07-28
Czasy, kiedy materiały budowlane i wykończeniowe były trudno dostępne, ograniczając się do monotonnych i często kiepskiej jakości rozwiązań, dawno już za nami. Dziś oferta rynkowa jest niezwykle rozwiniętai obejmuje różnorodne typy produktów, nowoczesne technologie, bogactwo stylów, form i kolorów. Jak szybko zapoznać się z dostępnymi możliwościami i dokonać optymalnego wyboru do swojej inwestycji? czytaj »
(bez nazwy) Meksyk na okrągło!
Gastrosfera | 2016-07-25
Polacy coraz śmielej sięgają po egzotyczne przepisy kulinarne. W ostatnich latach wielką popularność zdobyła nad Wisłą kuchnia meksykańska oraz jej teksańska wersja, czyli tzw. Tex-Mex. Są one pełne kolorów i wyrazistych smaków. Jak przystosować meksykańskie przepisy do rodzimych warunków? czytaj »
Porada id 5057 5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach
Gastrosfera | 2016-06-30
Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności. czytaj »
Porada id 5033 Jak kupować sery żółte podczas letnich upałów
Gastrosfera | 2016-06-17
Lato to niewątpliwie najprzyjemniejsza pora roku, która jak żadna inna rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Fakt ten cieszy urlopowiczów, jednak przysparza niemałych problemów podczas codziennych wizyt w sklepie, gdyż artykuły spożywcze nie przepadają za upałami. Dotyczy to głównie produktów z chłodni, a są nimi np. sery żółte. Sprawdź, na co zwrócić uwagę podczas zakupów! czytaj »
Znaleziono: 146