Podobne porady

Pralka w kuchni? Dlaczego nie!

Gastrosfera | 2019-09-04 10:37

W polskich kuchniach zmywarki to już codzienność. Niemal każdy kuchenny projekt zakłada obecność tego rodzaju urządzenia z przyczyn praktycznych i ekonomicznych. Wciąż rzadko jednak, w tym pomieszczeniu spotkać można pralkę. Okazuje się, że takie rozwiązanie pozwoli nam nie tylko stworzyć funkcjonalną przestrzeń kuchenną, ale także podnieść komfort korzystania z łazienki, która dzięki temu będzie prawdziwym salonem SPA, nawet gdy jej metraż jest niewielki. czytaj »

Znaleziono: 145
Porada id 6420 5 powodów, dla których warto wybrać zaawansowaną technologicznie armaturę sanitarną
Gastrosfera | 2019-11-04
Współcześnie produkowane baterie kuchenne czy łazienkowe oferują wiele funkcjonalności, dzięki którym korzystanie z nich jest przyjemne i przyjazne dla środowiska. Powodów dla których warto postawić na nowoczesne modele baterii jest wiele. Poznajcie niektóre z nich! czytaj »
Porada id 6308 Kuchnia w stylu EKO? Naturalnie!
Gastrosfera | 2019-06-28
Kuchnią ekologiczną określamy pomieszczenie, w którym do zaaranżowania przestrzeni wykorzystano materiały naturalne, pochodzące z natury. Kuchnię ekologiczną określa również odpowiedzialny sposób korzystania z niej i wybór takich elementów wyposażenia, które ułatwiają codzienne dbanie o środowisko. Eko to po prostu styl życia! czytaj »
Porada id 6204 Znudził Ci się styl skandynawski? Postaw na jego odmianę - Scandi Chic!
Gastrosfera | 2019-02-07
Neutralne tło, naturalne materiały, biele i szarości. Styl skandynawski pokochali Polacy. I nic w tym dziwnego! W końcu w takich wnętrzach czujemy się naprawdę dobrze, a i dla oka są one niezwykle przyjemne. Wszystko jest bowiem czyste i minimalistyczne, a każdy przedmiot ma swoją określoną funkcję. Dla tych jednak, którzy czują, że styl skandynawski nieco im się już przejadł proponujemy zaprosić do swojego domu Scandi Chic – jego bardziej elegancką odmianę. czytaj »
Pralka w kuchni – za i przeciw
planetpr | 2012-08-17
Gdzie w domu umieścić pralkę? Odpowiedź wydaje się banalna – w łazience. Tymczasem w niektórych mieszkaniach, można spotkać pralkę w kuchni? Czy to dobry pomysł i kiedy się przydaje? Przedstawiamy plusy i minusy takiego rozwiązania. czytaj »
Porada id 7420 Krótki przewodnik: Jak wybierać meble kuchenne?
awilk | 2024-03-11
Meble kuchenne stanowią nieodłączny element każdej kuchni, odgrywając kluczową rolę zarówno pod względem funkcjonalności, jak i estetyki. Wybór odpowiednich mebli wymaga rozważnego podejścia, uwzględniającego zarówno indywidualne preferencje, jak i praktyczne potrzeby użytkowników. W poniższym artykule omówimy kluczowe kwestie, które warto wziąć pod uwagę podczas wyboru mebli kuchennych. czytaj »
Porada id 7081 Co to jest comfort food?
OCG | 2022-12-12
Choć tak naprawdę comfort food dla każdego oznacza trochę co innego, można wskazać cechy wspólne takiego jedzenia. Są to dania, które nie tylko nam smakują, ale też sprawiają, że czujemy się wyjątkowo dobrze, poprawiają nastrój i wywołują przyjemne skojarzenia. Co zrobić, aby posiłki przygotowywane w tym duchu odnosiły pożądany skutek? czytaj »
Porada id 6940 Jak zrobić hiszpańskie churros?
OCG | 2022-02-24
Tradycja zajadania się słodkościami na koniec karnawału to jeden z najprzyjemniejszych zwyczajów. W tym roku Tłusty Czwartek przypada 24 lutego. Na ten jeden dzień w roku możemy zapomnieć o liczeniu kalorii, bo jak wieść gminna niesie, wtedy nawet najbardziej kaloryczne przysmaki nie tuczą. czytaj »
Porada id 6916 Co znaczą kody na jajkach?
OCG | 2022-01-14
To niestety wciąż bardzo częsta praktyka, że podczas zakupów klienci wkładają produkty spożywcze do koszyka, nie czytając etykiet. Tymczasem opakowanie to prawdziwa skarbnica informacji! Można się z niego dowiedzieć, w jaki sposób planować zdrowe posiłki, ale także zorientować się, co tak naprawdę kupujemy i dopilnować, aby nie był to przysłowiowy „kot w worku”. O tym, czego można dowiedzieć się z etykiety, opowiadamy na przykładzie informacji, które znajdziemy na opakowaniach jaj. czytaj »
Porada id 6915 Dlaczego jajko to superfood?
OCG | 2022-01-14
Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Porada id 6914 Ile jaj można zjeść?
OCG | 2022-01-14
Jeść czy nie jeść – oto jest pytanie… Wokół limitów spożywania jaj kurzych narosło wiele błędnych przekonań i mitów. Tymczasem ich jedzenie to prawdziwe dobrodziejstwo dla organizmu. czytaj »
Znaleziono: 145