kuchnia

Znaleziono: 102
Porada id 6102 Bez wysiłku, bez szelestu.
Gastrosfera | 2018-10-12
Jest wiele sposobów na to, by ułatwić sobie codzienną pracę w kuchni. Można dokładnie rozplanowywać układ kluczowych sprzętów i stref pracy, a także zadbać o funkcjonalne akcesoria. Można też sięgnąć po rozwiązania mniej oczywiste, a jednak gwarantujące wygodę i oszczędność czasu, takie jak systemy elektrycznego wspomagania otwierania szafek i szuflad, dostępne w ofercie polskiego producenta, firmy REJS. czytaj »
Ciasto Sernik Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa, czyli tradycja w nowoczesnym wydaniu
Karolina_Nowosielska | 2018-07-05
Branżę piekarniczo-cukierniczą w Polsce od zawsze charakteryzuje przywiązanie do tradycji. Nic więc dziwnego, że wkroczenie w XXI wiek dla wielu jej przedstawicieli nie było zadaniem łatwym. Problemem okazały się nie tylko nowinki technologiczne, jak usprawniające kontakt z klientem profile społecznościowe czy e-sprzedaż, ale także sytuacja gospodarcza, w której znalazła się branża na przełomie wieków. czytaj »
Porada id 5971 Pomoc kuchenna potrzebna od zaraz, czyli wybieramy odpowiednią baterię!
Gastrosfera | 2018-05-07
Kuchnia to serce domu, miejsce, w którym przyjemnie się przebywa. Dlatego też nawet jej najmniejsze detale powinny być w pełni dopasowane do oczekiwań i potrzeb domowników. Armatura sanitarna jest jednym z najważniejszych elementów wyposażenia kuchni i stanowi jej swoiste centrum. Ważne jest zatem, aby zapewniała wygodę użytkowania i przyciągała spojrzenia swoim wyjątkowym designem. czytaj »
Porada id 5946 Zdrowy smak natury: Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
mniam | 2018-03-26
Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób czytaj »
Porada id 5852 Najpopularniejsze rodzaje sushi
porady12 | 2017-12-01
Rodzajów sushi jest bardzo wiele, i zapewne tylko wytrawni znawcy japońskiej kuchni są w stanie wymienić je i bezbłędnie rozróżnić. A jednak to eleganckie i smaczne danie kochają także Polacy i coraz częściej odwiedzają restauracje serwujące prawdziwe japońskie dania. Jakie są najpopularniejsze rodzaje sushi? Oto one czytaj »
Porada id 5795 Sycąca sałatka z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwek
mniam | 2017-10-05
Sałatka z uszkami to świetny pomysł na lunch lub przekąskę. Jest lekka, wyśmienicie smakuje, ale także wspaniale prezentuje się na talerzu. To właśnie dlatego można ją z powodzeniem serwować nie tylko na co dzień, ale także podczas spotkań towarzyskich lub innych domowych przyjęć. Dodatkowo jest szybka i prosta w przygotowaniu, a jej oryginalny smak i ciekawe połączenie składników z pewnością podbije podniebienia gości. czytaj »
Porada id 5456 Kuchnia pod lupą: 5 miejsc, które najtrudniej posprzątać
Gastrosfera | 2017-02-08
Pobieżne sprzątanie sprawdzi się na co dzień, niemniej raz na jakiś czas niezbędne jest przywrócenie blasku nawet najtrudniejszym do wyczyszczenia miejscom. Jak uporać się z największymi wyzwaniami na liście gruntownych porządków kuchennych? czytaj »
Porada id 5412 Karnawałowe tradycje – tak się bawimy w różnych zakątkach świata!
Gastrosfera | 2017-01-16
Tuż po hucznym Sylwestrze i wejściu w Nowy Rok z przytupem czeka nas kolejna atrakcja – taneczny karnawał! Czas balów, maskarad i przebieranych zabaw rozpoczyna się wraz z początkiem święta Trzech Króli i trwa aż do Środy Popielcowej, otwierającej 40-dniowe przygotowania do Wielkanocy. Tradycji i zwyczajów świętowania jest co niemiara, niemalże tyle ile… krajów na świecie. Chociaż w Polsce nie tak często obchodzony, w niektórych zakątkach świata karnawał to wyjątkowy czas w roku . Sami sprawdźcie! czytaj »
Porada id 5394 Pomysł na świąteczny obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!
Gastrosfera | 2016-12-22
Świąteczny obiad to wyjątkowa okazja aby spotkanie z najbliższymi nabrało niecodziennego smaku. Z okazji zbliżających się dni proponujemy alternatywny pomysł na pyszne danie, które z pewności zachwyci najbardziej wymagających gości! czytaj »
Porada id 5385 Przekrój karpia przez regiony!
Gastrosfera | 2016-12-15
Chyba nikt nie wyobraża sobie świątecznych przygotowań bez karpia w roli głównej. To bezkonkurencyjny król wigilijnej wieczerzy! Zobacz jak przygotowuje się go w różnych rejonach Polski! czytaj »
Znaleziono: 102