kuchnia polska

Znaleziono: 18
(bez nazwy) Jak zrobić barszcz czerwony wigilijny?
teresa | 2019-12-13
Oto mój przepis na barszcz czerwony wigilijny. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować. czytaj »
Jak upiec kaczkę z jabłkami?
Poradopedia.pl | 2012-01-24
Pieczona kaczka z jabłkami to wykwintne, ale dość rzadko goszczące na naszych stołach danie. Jeśli lubisz taką kuchnię, koniecznie wypróbuj nasz przepis. czytaj »
Kotleciki z kurczaka
teresa | 2012-01-04
Podaje przepis na pyszne kotleciki z piersi z kurczaka. czytaj »
Przepis na kapustę wigilijną z grzybami
Poradopedia.pl | 2011-12-07
Kapusta z grzybami to potrawa, której nie powinno zabraknąć na wigilijnym stole. Sposobów wykonania tego dania jest wiele, my przedstawiamy przepis z kuchni staropolskiej. czytaj »
Jak ugotować rosół czyli przepis na domowy rosół
Poradopedia.pl | 2011-11-16
Zaserwuj swojej rodzinie prawdziwy domowy rosół, korzystając z naszych przepisów. czytaj »
Placki ziemniaczane Jak zrobić placki ziemniaczane?
mania | 2011-01-01
Podaje przepis na lubiane prawie przez wszystkich placki ziemniaczane. Smacznego! czytaj »
Jak zrobić kutię?
Iza_B | 2010-12-12
Kutia to potrawa która powinna znaleźć się na wigilijnym stole zarówno ze względów smakowych jak i zdrowotnych. Mak stanowiący jeden z podstawowych składników tej potrawy posiada właściwości rozluźniające i dzięki temu podnosi nastrój gości. W jakie produkty powinniśmy się zaopatrzyć, by przygotować czytaj »
Jak zrobić śledzie w oleju?
Iza_B | 2010-12-09
Wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia bez dań i sałatek ze śledzi. Najpopularniejszym i jednym z najbardziej lubianych przystawek nie tylko na świątecznym stole jest śledź w oleju. Jest wiele przepisów na wykonanie tej, wydawałoby się bardzo prostej potrawy. Poniżej została przedsta czytaj »
Jak usmażyć karpia?
Iza_B | 2010-12-09
Właściwe przygotowanie wigilijnych potraw pozwoli zachować najcenniejsze ich właściwości. Dotyczy to także karpia, którego spożywanie dostarcza nam wielu niezbędnych składników m.in.: dla silnych mięśni i prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Jak więc usmażyć tę królewską rybę, by nie straci czytaj »
Jak zrobić karpia w galarecie?
Iza_B | 2010-12-09
Jest źródłem białka, zdrowszy od mięsa i dietetyczny – karp. Zwłaszcza ten z dodatkiem galaretki, nie tylko prezentuje się wyśmienicie ale też zbawiennie wpływa na nasze kości i stawy. czytaj »
Znaleziono: 18