Chrupki ryżowe

Fly_PR  |   |  + 0  |  Ocena: (głosy: 0)

Jeśli deser to najlepiej przygotowany w zaciszu własnej kuchni. Umożliwia to nie tylko weryfikację jakości składników, ale również dobrą zabawę, jeżeli w jego przygotowaniu wezmą udział również najmłodsi domownicy. Chrupki ryżowe pysznie smakują, są proste w przygotowaniu i świetnie sprawdzą się jako przekąska na każdą okazję!

Składniki (około 20 szt):
• 1 szklanka ryżu
• 1,5 szklanki wody Mama i ja
• 2 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia
• 50 g gorzkiej czekolady
• kilka łyżek mleka lub śmietanki 30%

Wykonanie:
1. Ryż zalej wodą i gotuj pod przykryciem, na wolnym ogniu, aż woda się wchłonie. Ryż powinien być miękki (nie rozgotowany). 
2. Do gorącego jeszcze ryżu dodaj 2 łyżki wiórków kokosowych i wymieszaj. Całość ostudź. Następnie zwilż dłonie i uformuj kulki ryżowe.
3. Czekoladę rozpuść z mlekiem lub śmietanką w kąpieli wodnej i zamocz każdą kulkę do połowy w płynnej czekoladzie. Następnie obtocz wiórkami kokosowymi 
4. Odłóż do zastygnięcia czekolady.

 

Woda źródlana Mama i ja

Mama i ja - to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.

Strona www: https://wodadladziecka.pl/

Cena:

1,5 l - 2,39 zł

0,5 l - 1,79 zł

0,33 l - 2,19 zł

 

 

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz: