Do jakich potraw pasuje czerwone wino, a do jakich białe wino?

lula78  |   |  + 3  |  Ocena: (głosy: 2)
Do czerwonego wina (wytrawnego) pasuje ciemne mięso, dziczyzna, a także pasują do niego sery. Wino powinno być podawane w temperaturze pokojowej.

Do białego wina (wytrawnego) pasuje biale mięso oraz ryby. Wino powinno być podawane po jego wcześniejszym schłodzeniu.

Z win mamy jeszcze wino deserowe, które jak sama nazwa mówi podajemy do deserów.

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz:


Liczba komentarzy: 3
~internauta | 2014-12-23 23:45
Rewelacyjny poradnik. Zrobiłem sobie zakładkę i będę polecał znajomym... Ta poradopedia dosłownie mnie powaliła :)
~N. | 2012-09-27 22:51
bardzo ubogie informacje...