Podobne porady

Jak samemu zrobić wino?

zaba | 2006-07-22 13:56

Polecam poniższą stronę z przepisami na zrobienie różnych rodzajów win (wino z czarnych borówek, agrestu, czereśni, śliwek, jabłek i wielu... czytaj »

Znaleziono: 94
Dobry przepis na grzane wino - jaki znacie?
lula78 | 2006-12-07
Wg przepisu skandynawskiego - Składniki: 500 ml czerwonego wina półsłodkiego, 40 ml winiaka, 1 łyżeczka cukru, kilka goździków, rodzynek oraz migdałów... czytaj »
Kieliszek wina Jak zrobić dobrego grzańca?
daisy05 | 2006-11-04
W długie zimowe wieczory znakomicie smakuje grzane wino. Poznaj prosty przepis na przepysznego grzańca! czytaj »
Do jakich potraw pasuje czerwone wino, a do jakich białe wino?
lula78 | 2006-10-14
Do czerwonego wina (wytrawnego) pasuje ciemne mięso, dziczyzna, a także pasują do niego sery. Wino powinno być podawane w temperaturze... czytaj »
Czym różni się Irish coffee od zwykłej kawy?
utis4 | 2006-07-01
Irish coffee przygotowujemy z dodatkiem whisky i śmietanki/bitej śmietany w następujących proporcjach: 1. 1/2 do 1 łyżeczki cukru... czytaj »
Porada id 6982 Jak jeść jajka na śniadanie?
OCG | 2022-05-17
Znane przysłowie mówi: „Jedz śniadanie królewskie, obiad książęcy i kolację żebraczą”. Wielu dietetyków podkreśla, że z tego powiedzenia wynika istotne przesłanie wskazujące śniadanie jako najważniejszy posiłek dnia, który ma dać nam siłę, energię i zdolność koncentracji na cały dzień. A jaki produkt powinien znaleźć się w idealnym porannym menu? Oczywiście – jajko! czytaj »
Porada id 6981 Jak podać jajka z wiosennymi warzywami?
OCG | 2022-05-17
Okres wiosenny oznacza zieleń nie tylko w naturze, ale także na naszych talerzach. Nowalijki, takie jak szczypiorek, koperek, pietruszka, rzodkiewka czy szparagi, są w tym okresie najsmaczniejsze. Zatem kiedy już nabędziemy te dary wiosny w warzywniaku albo wyhodujemy we własnym ogródku, powinniśmy spożywać je jak najczęściej. Idealnym dodatkiem do nich są jaja. czytaj »
Porada id 6434 Chaczapuri adżarskie, czyli kwintesencja gruzińskiej kuchni
m_zaleska | 2019-11-27
Chaczapuri, czyli przepyszny chlebek z serowym nadzieniem, jest podstawą gruzińskiej kuchni. Występuje w wielu wariantach – standardowym (wyłącznie z serem) lub z dodatkiem fasoli. Jednak każdy miłośnik kaukaskich smaków przyzna, że to chaczapuri adżarskie najbardziej zachwyca swoim wyglądem! czytaj »
Porada id 5881 Przepis na zupę chlebową – pomysłowo, bezglutenowo i w 15 minut!!!
mniam | 2017-12-29
Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut. Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych. czytaj »
Porada id 5878 Zdrowy smak natury: Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem
mniam | 2017-12-27
Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem to danie, które łączy w sobie trzy najważniejsze cechy – doskonale smakuje, świetnie prezentuje się na talerzu oraz przygotowane jest z samych wartościowych składników. czytaj »
Porada id 5822 Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan serem pleśniowym i cebulką
mniam | 2017-11-01
Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów. Jest to szybka w przygotowaniu i naprawdę wyjątkowa potrawa, która wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. czytaj »
Znaleziono: 94