Podobne porady

Karnawałowe kanapeczki

planetpr | 2012-12-31 02:54

Kanapka to nie tylko królowa polskich śniadań. Możemy spotkać ją także na domowych prywatkach, biznesowych spotkaniach czy wystawnych bankietach w postaci małych tartinek w bufecie szwedzkim. Przed Sylwestrem podpowiadamy, jak przygotować pyszne, ale i zdrowe kanapkowe przekąski, które smakiem zachwycą naszych gości podczas tej wyjątkowej nocy oraz całego karnawału. czytaj »

Znaleziono: 133
Porada id 5852 Najpopularniejsze rodzaje sushi
porady12 | 2017-12-01
Rodzajów sushi jest bardzo wiele, i zapewne tylko wytrawni znawcy japońskiej kuchni są w stanie wymienić je i bezbłędnie rozróżnić. A jednak to eleganckie i smaczne danie kochają także Polacy i coraz częściej odwiedzają restauracje serwujące prawdziwe japońskie dania. Jakie są najpopularniejsze rodzaje sushi? Oto one czytaj »
Porada id 5795 Sycąca sałatka z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwek
mniam | 2017-10-05
Sałatka z uszkami to świetny pomysł na lunch lub przekąskę. Jest lekka, wyśmienicie smakuje, ale także wspaniale prezentuje się na talerzu. To właśnie dlatego można ją z powodzeniem serwować nie tylko na co dzień, ale także podczas spotkań towarzyskich lub innych domowych przyjęć. Dodatkowo jest szybka i prosta w przygotowaniu, a jej oryginalny smak i ciekawe połączenie składników z pewnością podbije podniebienia gości. czytaj »
Porada id 5456 Kuchnia pod lupą: 5 miejsc, które najtrudniej posprzątać
Gastrosfera | 2017-02-08
Pobieżne sprzątanie sprawdzi się na co dzień, niemniej raz na jakiś czas niezbędne jest przywrócenie blasku nawet najtrudniejszym do wyczyszczenia miejscom. Jak uporać się z największymi wyzwaniami na liście gruntownych porządków kuchennych? czytaj »
Porada id 5394 Pomysł na świąteczny obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!
Gastrosfera | 2016-12-22
Świąteczny obiad to wyjątkowa okazja aby spotkanie z najbliższymi nabrało niecodziennego smaku. Z okazji zbliżających się dni proponujemy alternatywny pomysł na pyszne danie, które z pewności zachwyci najbardziej wymagających gości! czytaj »
Porada id 5385 Przekrój karpia przez regiony!
Gastrosfera | 2016-12-15
Chyba nikt nie wyobraża sobie świątecznych przygotowań bez karpia w roli głównej. To bezkonkurencyjny król wigilijnej wieczerzy! Zobacz jak przygotowuje się go w różnych rejonach Polski! czytaj »
Impreza Jak z klasą urządzić Sylwestra i przyjęcie karnawałowe w domu?
SferaPRT | 2016-12-07
Zbliżający się wielkimi krokami Sylwester to tylko wstęp do dłuższego okresu karnawałowych zabaw. Wielkie bale, huczne imprezy czy wydarzenia kulturalne połączone z bankietem – opcji karnawałowego szaleństwa jest wiele. Często też przyjęcia karnawałowe organizujemy na własną rękę w domu. Z ciekawym menu i nietuzinkową dekoracją tzw. domówka może być równie udana co bal na wielkiej sali. czytaj »
Porada id 5349 Andrzejkowe przepisy na ostatnią chwilę!
Gastrosfera | 2016-11-29
30 listopada zbliża się wielkimi krokami, a Ty nie masz pomysłu na kulinarne pyszności? Specjalnie dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli przygotować się na imieniny św. Andrzeja przedstawiamy 3 alternatywne i proste przepisy na Andrzejki, które doskonale sprawdzą się jako przekąski finger-food! Skorzystaj z naszych propozycji na magiczne dania i zaskocz znajomych! Przepisy poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy! czytaj »
Porada id 5339 Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Gastrosfera | 2016-11-23
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! czytaj »
Porada id 5295 Poznaj wszystkie tajemnice dyni!
Gastrosfera | 2016-10-28
Dynia – od lat coraz częściej gości w domach Polaków. Głównie jako bohaterka kuchennych eksperymentów, ale nie tylko. Gatunków dyni jest mnóstwo. Podobnie zresztą jak sposobów jej zastosowania w kuchni czy medycynie. Zaś sama historia tego warzywa jest dłuższa i ciekawsza, niż się może wydawać. czytaj »
Porada id 5287 Halloween. Wersja dla ciekawych (i głodnych)
Gastrosfera | 2016-10-25
Polska: Zaduszki jak co roku. Wieczorem, w przeddzień Święta Zmarłych po ulicach snują się w grupach strzygi, duchy i kościotrupy. Do domów pukają kostuchy proszące o datki w postaci cukierków. Wreszcie z okien niektórych mieszkań do przechodniów szczerzą się w upiornym uśmiechu świecące lampiony z dyni… czytaj »
Znaleziono: 133