Zupa z piernika, zwana także moczką to tradycyjne danie śląskie podawane w wigilijny wieczór. Jest pyszna, aromatyczna, bogata, pełna bakaliowych niespodzianek, a do tego słodka i sycąca, więc śmiało można traktować ją jako wspaniały świąteczny deser. Moczka świetnie smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno, jej gęstość reguluje się dopasowując do własnych upodobań. Można ją serwować rzadką lub gęstą jak budyń. czytaj »
Historia pachnąca przyprawą korzenną, czyli skąd wzięły się pierniki?
Słodycze idealne na letnią imprezę
Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!
Błyskawiczny bezglutenowy deser biszkoptowy z miodem i owocami
Z miłości do słodkości…
Jak ograniczyć spożycie cukru
Podstawowe rodzaje czekolady - co powinieneś wiedzieć
Jak zniechęcić się do słodyczy?