Podobne porady

Przekrój karpia przez regiony!

Gastrosfera | 2016-12-15 12:58

Chyba nikt nie wyobraża sobie świątecznych przygotowań bez karpia w roli głównej. To bezkonkurencyjny król wigilijnej wieczerzy! Zobacz jak przygotowuje się go w różnych rejonach Polski! czytaj »

Znaleziono: 485
Sprzątanie Pożegnaj się z zimowym kurzem
sensigray | 2018-04-24
Kurz wkrada się w każdą szczelinę. Sprzątanie go to istna walka z wiatrakami - kiedy już wydaje Ci się, że się z nim uporałaś, w mig pojawia się znów. Jak z tym walczyć? Podpowiadamy! czytaj »
Porada id 5946 Zdrowy smak natury: Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
mniam | 2018-03-26
Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób czytaj »
Porada id 5895 Fototapety przestrzenne – trzeci wymiar aranżacji wnętrz
Fairbox | 2018-01-15
Czy istnieje sposób, żeby powiększyć nasz salon, sypialnię lub przedpokój? Sprawić, by niewielkie pomieszczenie przekształciło się w całkiem pokaźnych rozmiarów wnętrze? Odkryliśmy takie rozwiązanie i, co więcej, nie wymaga od nas praktycznie żadnego wysiłku! Nie musimy burzyć ani przesuwać ścian, czy też przemeblowywać całej aranżacji. Czy to jakieś czary? Nie, to fototapety przestrzenne, które zdziałają jednak prawdziwe cuda. czytaj »
Porada id 5877 Idealny na święta barszcz babci Aurelii!
mniam | 2017-12-24
Wyśmienity, klarowny barszcz świąteczny, który podbije podniebienia domowników i gości! Poznaj wyjątkowy przepis na aromatyczny barszcz serwowany z uszkami z kapustą i grzybami. czytaj »
Porada id 5852 Najpopularniejsze rodzaje sushi
porady12 | 2017-12-01
Rodzajów sushi jest bardzo wiele, i zapewne tylko wytrawni znawcy japońskiej kuchni są w stanie wymienić je i bezbłędnie rozróżnić. A jednak to eleganckie i smaczne danie kochają także Polacy i coraz częściej odwiedzają restauracje serwujące prawdziwe japońskie dania. Jakie są najpopularniejsze rodzaje sushi? Oto one czytaj »
Dziecko w domu Pies - przyjaciel czy wróg małego dziecka?
SferaPRT | 2017-11-27
Narodziny dziecka to duża zmiana. Nie tylko dla rodziców, ale i dla zwierząt, które muszą przyzwyczaić się do mniejszej uwagi i nowego mieszkańca domu. To, czy pupil będzie wrogiem albo przyjacielem maleństwa, zależy tylko od nas. Zdradzamy, jak pogodzić rodzicielstwo z opieką nad zwierzakiem i sprawić, że pies będzie życiowym kompanem naszego dziecka. czytaj »
Porada id 5836 Z myślą o bezpieczeństwie najmłodszych
Gastrosfera | 2017-11-21
O tym, że pojawienie się na świecie dziecka potrafi przewartościować i przewrócić do góry nogami dotychczasowy świat prędzej czy później przekonują się wszyscy świeżo upieczeni rodzice. Nierzadko jeszcze na długo przed porodem przyszła mama i tata pochłonięci są przygotowaniami do powitania nowego członka rodziny. Na długiej liście zadań kluczową pozycję powinno zająć zapewnienie dziecku bezpieczeństwa w domu. Nasi eksperci podpowiadają, jak to zrobić. czytaj »
Porada id 5835 Piękna na Święta? Zacznij od pielęgnacji i nawilżenia
media | 2017-11-20
Okres zimowy to trudny czas dla skóry twarzy – słabną jej naturalne mechanizmy obronne, co sprawia, że traci nawilżenie niemal dwukrotnie szybciej niż latem. Mróz, wiatr i suche powietrze w ogrzewanych pomieszczeniach naruszają barierę lipidową, a co za tym idzie – sprawiają, że skóra staje się odwodniona i szorstka. Na szczęście istnieje szereg sposobów, by o nią zadbać. czytaj »
Porada id 5799 Kable grzejne: Jak najlepiej przygotować rynny do zimy?
Gastrosfera | 2017-10-09
Zmienność warunków pogodowych wymaga aby budynek był przygotowany na wszelkie niedogodności. System orynnowania wraz z kompleksowym dopełnieniem pod postacią kabli grzejnych, uchroni dom przed działaniem czynników zewnętrznych tak w czasie deszczowej jesieni, jak i mroźnej zimy. czytaj »
Porada id 5795 Sycąca sałatka z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwek
mniam | 2017-10-05
Sałatka z uszkami to świetny pomysł na lunch lub przekąskę. Jest lekka, wyśmienicie smakuje, ale także wspaniale prezentuje się na talerzu. To właśnie dlatego można ją z powodzeniem serwować nie tylko na co dzień, ale także podczas spotkań towarzyskich lub innych domowych przyjęć. Dodatkowo jest szybka i prosta w przygotowaniu, a jej oryginalny smak i ciekawe połączenie składników z pewnością podbije podniebienia gości. czytaj »
Znaleziono: 485