Chaczapuri, czyli przepyszny chlebek z serowym nadzieniem, jest podstawą gruzińskiej kuchni. Występuje w wielu wariantach – standardowym (wyłącznie z serem) lub z dodatkiem fasoli. Jednak każdy miłośnik kaukaskich smaków przyzna, że to chaczapuri adżarskie najbardziej zachwyca swoim wyglądem! czytaj »
Zdrowy smak natury: Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
Kluski leniwe z sosem piernikowo - bakaliowym
Bezglutenowe ciasto drożdżowe – pachnące wypieki w dowolnej formie
Przepis na wytrawną tartę z warzywami z aromatyczną pastą dyniową z marchewką i imbirem
Pierogi z jagodami z pysznym kremowym sosem z ziarenkami wanilii
Zdrowy smak natury: Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusem Pyszne danie na gorąco lub pomysłowa przekąska na zimno idealna na karnawał!
Zdrowy smak natury: Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem
Idealny na święta barszcz babci Aurelii!
Aromatyczne gotowane pulpeciki z warzywami i pełnoziarnistą kaszą, bez jajka i bez bułki tartej - dla dzieci po 12 miesiącu.
5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach