Podobne porady

Ryż: jaki ryż do jakiego dania (m.in. sushi, risotto, curry, zupy, sticky rice)

Poradopedia.pl | 2020-05-24 21:20

Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »

Znaleziono: 175
Czym różni się Irish coffee od zwykłej kawy?
utis4 | 2006-07-01
Irish coffee przygotowujemy z dodatkiem whisky i śmietanki/bitej śmietany w następujących proporcjach: 1. 1/2 do 1 łyżeczki cukru... czytaj »
Jak długo można przechowywać mięso w zamrażalniku?
vwagen | 2006-07-01
Myślę, że ok. tygodnia do półtora. Dłużej bym się już bała. Co innego z pieczywem, jak zjesz go trochę do... czytaj »
Omlet Jak zrobić omlet?
mee1 | 2006-06-25
Omlet stanowi podstawę wielu smacznych dań - można go przygotować praktycznie z wszystkim. czytaj »
Jak zrobić tiramisu?
london | 2006-04-17
Polecam następującą recepturę:  Przygotowanie: 240 min. Liczba porcji: 4 Składniki: 200 g serka Mascarpone 1 paczka biszkoptów 4  łyżki... czytaj »
Jak przygotować gruszki w czerwonym winie?
joker | 2006-04-15
Przygotowanie: 25 min. Liczba porcji: 4Jest to świetny i elegancki deser. Do przygotowania gruszek w winie według receptury francuskiej... czytaj »
Znaleziono: 175