Podobne porady

Jak podać jajka z wiosennymi warzywami?

OCG | 2022-05-17 16:02

Okres wiosenny oznacza zieleń nie tylko w naturze, ale także na naszych talerzach. Nowalijki, takie jak szczypiorek, koperek, pietruszka, rzodkiewka czy szparagi, są w tym okresie najsmaczniejsze. Zatem kiedy już nabędziemy te dary wiosny w warzywniaku albo wyhodujemy we własnym ogródku, powinniśmy spożywać je jak najczęściej. Idealnym dodatkiem do nich są jaja. czytaj »

Znaleziono: 99
Porada id 5822 Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan serem pleśniowym i cebulką
mniam | 2017-11-01
Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów. Jest to szybka w przygotowaniu i naprawdę wyjątkowa potrawa, która wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. czytaj »
Porada id 5661 Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowej
mniam | 2017-06-25
Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Ten przepis to propozycja na Focaccia w wersji bezglutenowej, która jest równie pyszna jak oryginalny wypiek i z pewnością sprosta oczekiwaniom kulinarnym miłośników pysznej kuchni oraz fanom włoskich klimatów. czytaj »
Porada id 5563 Muffinki z gryczanej mąki bezglutenowej - szybki przepis
Kampanie | 2017-04-27
Dieta bezglutenowa jest niezwykle korzystna dla naszego zdrowia i dobrego samopoczucia. Ale co ze słodkimi wypiekami? Większość osób uważa, że przechodząc na dietę bezglutenową możemy jednocześnie zapomnieć o słodkościach - nic bardziej mylnego i dziś Wam to udowodnię. czytaj »
Porada id 5057 5 ciekawostek, których nie wiedziałeś o szparagach
Gastrosfera | 2016-06-30
Białe, zielone, fioletowe – szparagi! Kto z nas nigdy ich nie próbował? Ich zgrabne, długie pędy coraz częściej goszczą na polskich stołach w postaci przystawek, dodatku do sałatki czy dania głównego. Choć sezon na te warzywa trwa zaledwie od maja do czerwca, a ich dostępność jest ograniczona, cieszą się dużą popularnością - zwłaszcza wśród wielbicieli zdrowej i niskokalorycznej żywności. czytaj »
Porada id 3812 Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne
Sfera | 2014-08-07
Słoneczna pogoda za oknem rozbudza w nas wszystkich chęć na grillowanie. czytaj »
Porada id 3742 Jak przygotować frittatę?
Sfera | 2014-02-04
Jeśli nie macie już ochoty na tradycyjne kanapki czy jajecznicę skuście się na danie rodem ze słonecznej Italii. Mowa o firittacie, czyli włoskim odpowiedniku omletu. To danie w sam raz dla zabieganych: jest proste i szybkie, a do jego przygotowania wystarczą dowolne składniki i chęć do kulinarnych eksperymentów. czytaj »
Sos Sos beszamelowy - jak przyrządzić
Poradopedia.pl | 2014-01-17
Dobry sos jest w stanie zrobić pyszne danie z paru ugotowanych warzyw. Przeczytaj jak zrobić jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych białych sosów - sos beszamelowy. czytaj »
Dip serowy z nachos Jak zrobić gorący dip serowy do nachos i innych przekąsek
Poradopedia.pl | 2014-01-12
Sos serowy to smaczny dodatek do nachos i wielu innych przekąsek, najlepszy jest na gorąco - taki, jak często podają w kinie. Możesz zrobić gorący dip serowy samemu w domu - prosto, tanio i szybko. czytaj »
Porada id 3656 Jakie dania można zrobić z cukinii?
Sfera | 2013-11-12
Poznaj propozycję trzech przepisów na przepyszne dania z cukini! czytaj »
Tabbouleh Sałatka z kaszą kuskus - uproszczony tabbouleh
Poradopedia.pl | 2013-10-23
Tabbouleh to tradycyjna sałatka z kuchni arabskiej złożona przede wszystkim z kaszy kuskus i pomidora, a także papryki, ogórka, cebuli i innych składników. Polecamy uproszczoną wersję według własnego przepisu! czytaj »
Znaleziono: 99