Sałatka z kaszą gryczaną, tuńczykiem i świeżym szpinakiem

Poradopedia.pl  |   |  + 1  |  Ocena: (głosy: 0)

Po świętach czujesz sie objedzony i szukasz jakiejś lżejszej potrawy na obiad? Polecamy sałatkę według naszego przepisu. Jest smaczna, a jednocześnie sycąca. 

Przygotowanie - 20 minut. 

Składniki na 2 osoby:

  • 1 puszka tuńczyka
  • 100g kaszy gryczanej
  • 1 mniejsza cebula czerwona
  • garść zielonych oliwek
  • połowa opakowania świeżego szpinaku
  • 1 średni pomidor malinowy

Przygotowanie:

  • Gotujemy kaszę. 
  • Kroimy cebulkę w piórka, a pomidora w kostkę.
  • Szpinak blanszujemy. 
  • Dodajemy garść oliwek według uznania.
  • Dorzucamy puszkę tuńczyka 
  • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce i podajemy na stół. 

Smacznego!

 

Oceń poradę: Przydatna Nie polecam

Komentarze

Zostaw komentarz:


Liczba komentarzy: 1
lula78 | 2021-01-21 21:16
Jak nie macie świeżego szpinaku, to można go zastąpić rukolą. Tez pasuje, próbowałam. .