Odchudzanie kojarzy się zazwyczaj z dietą pełną wyrzeczeń i ćwiczeniami fizycznymi. Wcale nie musi tak być - zacznij od banalnie prostych i bardzo skutecznych sposobów. czytaj »
Zimą zasadniczo polecane przez dietetyków są kasze oraz owoce i warzywa. Produktów, które dodadzą nam siły i uzupełnią brakujące witaminy i minerały, jest jednak o wiele więcej. Jednym z nich jest ser żółty - zdradzamy, jakie ma właściwości i dlaczego nie powinno go zabraknąć w naszym zimowym jadłospisie.
czytaj »
Spuchnięte palce mogą być spowodowane urazem, ciążą, problemami z nerkami, kłopotami z krążeniem lub innymi stanami chorobowymi. Przeczytaj co możesz zrobić, aby zmniejszyć opuchliznę. czytaj »
Badanie opublikowane w europejskim wydaniu Journal of Clinical Nutrition, wykazało, że średnio od listopada do stycznia tyjemy około 0,8 kilograma. I tak niezauważenie przybywa nam po kilogramie każdego roku podczas Świąt czytaj »
Odżywianie się wyłącznie owocami, które spadły z drzewa, całkowita rezygnacja z potraw gotowanych, czy jedzenie jedynie kiełków zbóż i warzyw – kontrowersje wzbudzają nie tylko skrajne odmiany, ale nawet najbardziej popularna forma wegetarianizmu. Choć niektórzy nie są w stanie wyobrazić sobie jednego obiadu bez mięsa, od wegetarian można się wiele nauczyć, nie zmieniając drastycznie swoich przyzwyczajeń. O czym mowa? Sprawdźmy! czytaj »
Nie bez powodu winogrona nazywane są owocami bogów. Wartościowe składniki kryją w sobie miąższ, pestki, skórka, szypułki, a nawet liście. Poznaj 10 zalet tej wyjątkowej rośliny! czytaj »
Chociaż już w ubiegłym roku przygotowano projekt o wycofaniu niezdrowej żywności ze sklepików szkolnych, to na razie ustawa nie weszła w życie. Dlatego to rodzice powinni troszczyć się o dietę najmłodszych i uczyć je prawidłowych nawyków żywieniowych. Podpowiadamy, jak zachęcić dziecko do zjedzenia pierwszego śniadania i zabrania kanapki do szkoły. czytaj »