Zdrowie mózgu ma kluczowe znaczenie dla jakości naszego życia, a dieta odgrywa w tym procesie fundamentalną rolę. Coraz więcej badań wskazuje na to, że odpowiednie odżywianie może wspomóc funkcje kognitywne, opóźnić procesy neurodegeneracyjne i zmniejszyć ryzyko chorób takich jak Alzheimer, Parkinson czy stwardnienie rozsiane. Jakie składniki odżywcze i produkty powinny znaleźć się w diecie wspierającej układ nerwowy? czytaj »
Pysznie i naturalnie – Przepis na bombowo witaminowy deser z banana, nektaryny i kiwi z dodatkiem chrupiących puffingowanych owoców
Przepis na Ice Mango Puffins caffe, czyli mrożoną kawę z mlekiem sojowym i chrupiącymi puffingowanymi owocami mango
Historyczny hot-dog w zdrowej odsłonie
Bezglutenwe przekąski na słono - pyszne wilgotne bezglutenowe muffiny a’la pizza
Marchewkowe babeczki z lukrem – słodkie wypieki bez glutenu i laktozy
Warzywa mogą być naprawdę pyszne! - przepis na blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem
Jak w karnawale dbać o linię? – przekąski w stylu fit
Kiedy i jak jeść posiłki?
Zima od kuchni. Co jeść, aby się wzmocnić, a jednocześnie nie przytyć?