Chociaż już czujemy w powietrzu nadchodzącą wiosnę, to jednak wieczory nadal są chłodne i najchętniej spędzamy je w domowym zaciszu. Aby urozmaicić sobie czas zaprośmy przyjaciół i wspólnie z nimi poeksperymentujmy kulinarnie. Pyszną propozycją będzie ser żółty na gorąco w formie fondue. Zdradzamy co to jest i jak je przygotować? czytaj »
Francuzi uważani są za twórców jednej z najlepszych kuchni świata. Kuchni, w której podstawą dań są sosy. Czym ten dodatek zasłużył sobie na taką pozycję? Sprawdźmy! czytaj »
Kawa sama w sobie zawiera niewiele kalorii. To dodatki, które do niej wybieramy nie sprzyjają naszej diecie. Jak skomponować składniki, by napój był słodki, a mniej tuczący podpowiada Marzena Brzezińska, dyplomowany dietetyk z firmy Star Fitness. czytaj »
Zgodnie z tradycją, w tłusty czwartek po prostu nie wypada nie zjeść choćby jednego pączka. Będą smakować jeszcze lepiej, jeśli zamiast kupować gotowych w sklepie, przygotujesz je samodzielnie - według naszego przepisu. czytaj »
O powodzeniu imprezy ostatkowej decydują odpowiednio dobrana muzyka, smaczne jedzenie i ludzie. Jednak mało kto wie, że zgranie każdego z tych elementów zależy od formy podawania posiłków. Poznaj, jakie plusy i minusy mają szwedzki stół i bankiet i zorganizuj ostatki, jakich jeszcze nikt nie widział. czytaj »
Na karnawałowej imprezie, oprócz świetnego towarzystwa i dobrej muzyki, powinny znaleźć się odpowiednie przekąski. W naszej poradzie znajdziesz kilka ciekawych przepisów. czytaj »
Mikrofalówka pozwala na szybkie przygotowanie posiłku i pozwala na o wiele więcej, niż tylko podgrzewanie. Dowiedz się co potrafi Twoja kuchenka mikrofalowa i jak możesz to wykorzystać. czytaj »