Najnowsze porady: Kuchnia

Znaleziono: 520
Mięso Jak wybrać i podać wędlinę na wielkanocny stół?
Sfera | 2013-03-29
Święta Wielkiej Nocy to wyjątkowa uczta dla podniebienia. Oprócz potraw z jajami, żurów i ciast uświetnią ją wędliny i wyroby z mięsa. Które z nich jednak wybrać i jak je podać? Podpowiadamy, jakich szynek i mięs nie powinno zabraknąć na świątecznym stole i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie. czytaj »
Wiesz co jesz? Ser holenderski i szwajcarski
Sfera | 2013-03-26
Sery żółte rodem z Holandii i Szwajcarii to bodaj najpopularniejsze gatunki serów spośród wszystkich dostępnych na świecie. Za co je tak uwielbiamy? Zdradzamy tajemnicę ich fenomenu i podpowiadamy czym się różnią, abyś wiedział co jesz! czytaj »
Poradnik świąteczny: Jak serwować i jeść główne dania wielkanocne – żurek i pieczeń?
Sfera | 2013-03-22
Żur i pieczeń to tradycyjne dania śniadania wielkanocnego. Bez nich, jak bez jajek, święta po prostu nie mogą się obyć. Wiele zależy od formy ich podania i degustowania. Zadbajmy więc, aby były odpowiednie, adekwatnie do okoliczności, zgodne z tradycją i zasadami savoir-vivre. czytaj »
Karmelowe ciastko Karmelowe ciasta, desery i inne pyszności!
Poradopedia.pl | 2013-03-07
Masz ochotę na coś naprawdę słodkiego? Jeśli tak, spróbuj karmelowych smakołyków - w naszej poradzie znajdziesz kilka ciekawych przepisów. czytaj »
Karmelowe ciastko Jak zrobić karmel
Poradopedia.pl | 2013-03-05
Karmel to sama słodycz, która stanowi podstawowy składnik wielu smakołyków. Zrób karmel samemu w domu i przygotuj przepyszny deser! czytaj »
Co to jest serowe fondue i jak je przygotować?
Sfera | 2013-03-04
Chociaż już czujemy w powietrzu nadchodzącą wiosnę, to jednak wieczory nadal są chłodne i najchętniej spędzamy je w domowym zaciszu. Aby urozmaicić sobie czas zaprośmy przyjaciół i wspólnie z nimi poeksperymentujmy kulinarnie. Pyszną propozycją będzie ser żółty na gorąco w formie fondue. Zdradzamy co to jest i jak je przygotować? czytaj »
Kulinarne sekrety, czyli o magii sosów słów kilka
Sfera | 2013-02-21
Francuzi uważani są za twórców jednej z najlepszych kuchni świata. Kuchni, w której podstawą dań są sosy. Czym ten dodatek zasłużył sobie na taką pozycję? Sprawdźmy! czytaj »
Czy kawa tuczy? Odchudzamy kawę
inplusPR | 2013-02-12
Kawa sama w sobie zawiera niewiele kalorii. To dodatki, które do niej wybieramy nie sprzyjają naszej diecie. Jak skomponować składniki, by napój był słodki, a mniej tuczący podpowiada Marzena Brzezińska, dyplomowany dietetyk z firmy Star Fitness. czytaj »
Pączki z lukrem Przepis na pączki
Poradopedia.pl | 2013-02-07
Zgodnie z tradycją, w tłusty czwartek po prostu nie wypada nie zjeść choćby jednego pączka. Będą smakować jeszcze lepiej, jeśli zamiast kupować gotowych w sklepie, przygotujesz je samodzielnie - według naszego przepisu. czytaj »
Szwedzki stół i food bar najlepsze na „śledzika”
Sfera | 2013-02-07
O powodzeniu imprezy ostatkowej decydują odpowiednio dobrana muzyka, smaczne jedzenie i ludzie. Jednak mało kto wie, że zgranie każdego z tych elementów zależy od formy podawania posiłków. Poznaj, jakie plusy i minusy mają szwedzki stół i bankiet i zorganizuj ostatki, jakich jeszcze nikt nie widział. czytaj »
Znaleziono: 520