Kanapka to nie tylko królowa polskich śniadań. Możemy spotkać ją także na domowych prywatkach, biznesowych spotkaniach czy wystawnych bankietach w postaci małych tartinek w bufecie szwedzkim. Przed Sylwestrem podpowiadamy, jak przygotować pyszne, ale i zdrowe kanapkowe przekąski, które smakiem zachwycą naszych gości podczas tej wyjątkowej nocy oraz całego karnawału. czytaj »
Alkohol spożywany często i w dużych ilościach szkodzi zdrowiu, podobnie jak inne używki. Jeśli lubisz sobie wypić, rób to z umiarem - lampka wina lub małe piwo dziennie nie powinny zaszkodzić. Zobacz, co dzieje się z Twoim organizmem, gdy przekraczasz granice rozsądku. czytaj »
Piwo w naszym kraju cieszy się bardzo dużą popularnością. Może mieć różne barwy, aromaty i smaki, w zależności od rodzaju. Sprawdź, czym charakteryzują się poszczególne rodzaje piwa. czytaj »
Zamrażanie to najlepsza forma utrwalania żywności. Z naszej porady dowiesz się, jak mrozić produkty spożywcze oraz jak długo przechowywać je w zamrażalniku. czytaj »
Czy pijąc herbatę, zastanawiałeś się kiedykolwiek nad jej działaniem i właściwościami zdrowotnymi? Jest wiele rodzajów herbaty i każda z nich ma inne właściwości - skorzystaj z naszego krótkiego przewodnika. czytaj »
Risotto jest łatwym w przygotowaniu i niezwykle praktycznym daniem - dzięki różnym dodatkom za każdym razem można przyrządzić smaczny i pożywny obiad. Z naszej porady dowiesz się, jakiego ryżu użyć do przygotowania tej potrawy, a także z czym ją podawać. Przedstawiamy również przepis na risotto po mediolańsku. czytaj »