Najnowsze porady: Kuchnia

Znaleziono: 517
Lodówka temperatura Jaka powinna być temperatura w lodówce i zamrażarce
Poradopedia.pl | 2013-04-19
Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »
Mięta - mojito Przepis na mojito bezalkoholowe (virgin mojito)
Poradopedia.pl | 2013-04-16
Mojito to przepyszny i orzeźwiający drink na bazie mięty i limonki - w wersji bezalkoholowej, zwanej virgin mojito, smakuje równie dobrze. czytaj »
Jak być fit na wiosnę?
Sfera | 2013-04-16
Po zimowym zastoju musisz wziąć się za siebie i poprawić swoją kondycję. Aby zadbać o zdrowie, nie powinieneś się jednak głodzić i rezygnować z ulubionych potraw i produktów spożywczych. Zamiast tłustych wyrobów, wybieraj te lekkostrawne i wartościowe zarazem, zadbaj o kulturę jedzenia. Radzimy jak bez wysiłku i efektu jojo wrócić do formy, na zawsze! czytaj »
Jak zrobić tartę z żółtym serem - potrawę, na każdą okazję?
Sfera | 2013-04-08
Twoja lodówka jest jeszcze pełna jedzenia po świętach? Jeśli zastanawiasz się, co zrobić z pozostałościami z wielkanocnego stołu, mamy dla ciebie sprytne rozwiązanie. Pod żadnym pozorem nie wyrzucaj dobrego jedzenia. Przygotuj tartę z żółtym serem – danie, dzięki któremu połączysz różne składniki, a jednocześnie uzyskasz niepowtarzalny smak. czytaj »
Tosty francuskie na słodko Tosty francuskie na słodko
Poradopedia.pl | 2013-04-05
Poznaj przepis na pyszne śniadanie w dwóch wersjach: na słodko i z boczkiem. Prostsze w przygotowaniu niż się wydaje! czytaj »
Tosty francuskie z boczkiem Tosty francuskie z boczkiem
Poradopedia.pl | 2013-04-05
Nie lubisz tostów francuskich na słodko? Spróbuj naszego przepisu na tosty francuskie z boczkiem, pomidorem i szczypiorkiem. czytaj »
Spienianie mleka do kawy Jak spienić mleko - ekspres ciśnieniowy
Poradopedia.pl | 2013-04-05
Kawa latte albo cappuccino nie obejdą się bez dobrze spienionego mleka. Spienianie mleka wydaje się banalne, a jednak często sprawia problemy. Dowiedz się jak uzyskać idealne mleko do kawy. czytaj »
Mięso Jak wybrać i podać wędlinę na wielkanocny stół?
Sfera | 2013-03-29
Święta Wielkiej Nocy to wyjątkowa uczta dla podniebienia. Oprócz potraw z jajami, żurów i ciast uświetnią ją wędliny i wyroby z mięsa. Które z nich jednak wybrać i jak je podać? Podpowiadamy, jakich szynek i mięs nie powinno zabraknąć na świątecznym stole i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie. czytaj »
Wiesz co jesz? Ser holenderski i szwajcarski
Sfera | 2013-03-26
Sery żółte rodem z Holandii i Szwajcarii to bodaj najpopularniejsze gatunki serów spośród wszystkich dostępnych na świecie. Za co je tak uwielbiamy? Zdradzamy tajemnicę ich fenomenu i podpowiadamy czym się różnią, abyś wiedział co jesz! czytaj »
Poradnik świąteczny: Jak serwować i jeść główne dania wielkanocne – żurek i pieczeń?
Sfera | 2013-03-22
Żur i pieczeń to tradycyjne dania śniadania wielkanocnego. Bez nich, jak bez jajek, święta po prostu nie mogą się obyć. Wiele zależy od formy ich podania i degustowania. Zadbajmy więc, aby były odpowiednie, adekwatnie do okoliczności, zgodne z tradycją i zasadami savoir-vivre. czytaj »
Znaleziono: 517