Najnowsze porady: Kuchnia

Znaleziono: 495
Porada id 6439 Naturalne batoniki bakaliowe z płatkami – zdrowa przekąska dla małych i dużych łasuchów
mniam | 2019-12-01
Zdrowe słodycze przygotowane w domu to kulinarny hit, który sprawdza się w codziennym menu każdego małego i dużego łakomczucha. To ulubiona słodka przekąska przygotowywana przez rodziców, dbających o zdrowe nawyki żywieniowe swoich dzieci. czytaj »
Porada id 6434 Chaczapuri adżarskie, czyli kwintesencja gruzińskiej kuchni
m_zaleska | 2019-11-27
Chaczapuri, czyli przepyszny chlebek z serowym nadzieniem, jest podstawą gruzińskiej kuchni. Występuje w wielu wariantach – standardowym (wyłącznie z serem) lub z dodatkiem fasoli. Jednak każdy miłośnik kaukaskich smaków przyzna, że to chaczapuri adżarskie najbardziej zachwyca swoim wyglądem! czytaj »
Porada id 6407 Chinkali, czyli tradycyjne gruzińskie pierożki
m_zaleska | 2019-10-25
Czy jest danie, które kojarzy się z Gruzją bardziej niż chaczapuri? Tak! To chinkali, czyli pyszne gruzińskie pierożki, które zachwycają nie tylko kształtem, ale przede wszystkim smakiem. Dzięki temu przepisowi odtworzysz smak kuchni kaukaskiej bez wychodzenia z domu! czytaj »
Porada id 6402 Jaglane placuszki z miodem i kardamonem – aromatyczna, słodka propozycja dla dorosłych i dzieci
mniam | 2019-10-21
Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i kardamonem świetnie sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad i podwieczorek. Puszysta konsystencja i delikatny smak placuszków sprawia, że chętnie sięgają po nie zarówno dorośli, jak i dzieci czytaj »
Porada id 6378 Jesienny obiad - pieczone warzywa z serem feta, parówkami wegetariańskimi i ziołami
kba | 2019-09-24
Wrzesień większości z nas kojarzy się z jesienią, chłodem i krótszymi, często pochmurnymi dniami. Dlatego, wracając do domu mamy ochotę na ciepły i pożywny posiłek, a najlepiej, aby jego przygotowanie nie zajęło dużo czasu. W takiej sytuacji świetnie sprawdzą się pieczone warzywa z wyrazistym w smaku serem feta, parówkami wegetarańskimi i przyprawione aromatycznymi ziołami. Jak przygotować danie? czytaj »
Porada id 6375 Charczo – rozgrzewająca gruzińska zupa na jesień
m_zaleska | 2019-09-18
Jesień zbliża się wielkimi krokami. Ta pora roku kojarzy nam się z wieczorami spędzanymi na kanapie pod kocem, z gorącą herbatą w dłoni. Jesień kochamy także za pyszne, aromatyczne dania – szczególnie zupy. Jedną z propozycji, która świetnie sprawdzi się w chłodne dni, jest charczo, czyli gruzińska rozgrzewająca zupa. Jak ją przygotować? czytaj »
Dziecko zabawa w ogrodzie Słodycze idealne na letnią imprezę
sensigray | 2019-07-11
Szukasz zdrowszej alternatywy dla tradycyjnych słodyczy, która doskonale sprawdzi się podczas letnich imprez dla bliskich? Planujesz wyprawić urodziny dziecka – i chcesz uraczyć gości smacznymi i zdrowymi łakociami? Podpowiadamy jakie wybrać, by każde letnie przyjęcie było wspominane ze smakiem! czytaj »
Dieta i odchudzanie Najlepiej, bo rodzinnie!
sensigray | 2019-07-08
Wspólne śniadanie to często okazja do miłej celebracji poranka w gronie najbliższych. Niestety pośpiech w jakim żyjemy sprawia, że rzadko udaje się nam wygospodarować odpowiednio dużo czasu, by cieszyć się porannym posiłkiem wraz z bliskimi. Jednak jak to zmienić? czytaj »
Porada id 6247 Przepis na słodki orzechowy raj, czyli aromatyczne ciasteczka orzechowe z mąki arachidowej
mniam | 2019-04-11
Przepis na wyjątkowo aromatyczne ciasteczka podbijające podniebienia swym wspaniałym orzechowym smakiem. Powstają z wartościowej mąki z orzechów arachidowych i nie zawierają żadnego dodatku mąki pszennej. czytaj »
Porada id 6232 Przepis na duszone warzywa z tofu i grzybami – aromatyczne danie na każdą okazję
mniam | 2019-03-25
Duszone warzywa z tofu i grzybami to lekki posiłek, który można serwować na wiele sposobów. Danie doskonale prezentuje się na talerzu, jest aromatyczne i pełne smaku. Dzięki zróżnicowanym dodatkom można zmieniać sytość i charakter potrawy, dopasowując ją do pory dnia i apetytu. czytaj »
Znaleziono: 495