Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »
Chcecie upiec pyszny chleb w dość krótkim czasie i macie swój zakwas aktywny? Polecamy Wam chleb żytni na zakwasie z pestkami dyni, słonecznika, sezamem i siemieniem lnianym. czytaj »
Marzy Ci się spaghetti w innej wersji niż mięsnej? Polecamy nasz przepis na sos do spaghetti w wersji wegańskiej. Smakuje nawet wyjątkowo wybrednym osobnikom. czytaj »
Po świętach czujesz sie objedzony i szukasz jakiejś lżejszej potrawy na obiad? Polecamy sałatkę według naszego przepisu. Jest smaczna, sycąca, a jednocześnie bardzo szybka w przygotowaniu. czytaj »
Chleb na zakwasie wymaga trochę pracy, natomiast smak nam wszystko wynagrodzi. Ponadto, chleb na zakwasie jest dużo zdrowszy i bardziej lekkostrawny niż ten ze sklepu lub pieczony na drożdżach. Chcesz spróbować, gorąco zachęcamy! czytaj »