Wrzesień większości z nas kojarzy się z jesienią, chłodem i krótszymi, często pochmurnymi dniami. Dlatego, wracając do domu mamy ochotę na ciepły i pożywny posiłek, a najlepiej, aby jego przygotowanie nie zajęło dużo czasu. W takiej sytuacji świetnie sprawdzą się pieczone warzywa z wyrazistym w smaku serem feta, parówkami wegetarańskimi i przyprawione aromatycznymi ziołami. Jak przygotować danie? czytaj »
Jesień zbliża się wielkimi krokami. Ta pora roku kojarzy nam się z wieczorami spędzanymi na kanapie pod kocem, z gorącą herbatą w dłoni. Jesień kochamy także za pyszne, aromatyczne dania – szczególnie zupy. Jedną z propozycji, która świetnie sprawdzi się w chłodne dni, jest charczo, czyli gruzińska rozgrzewająca zupa. Jak ją przygotować? czytaj »
Szukasz zdrowszej alternatywy dla tradycyjnych słodyczy, która doskonale sprawdzi się podczas letnich imprez dla bliskich? Planujesz wyprawić urodziny dziecka – i chcesz uraczyć gości smacznymi i zdrowymi łakociami? Podpowiadamy jakie wybrać, by każde letnie przyjęcie było wspominane ze smakiem! czytaj »
Wspólne śniadanie to często okazja do miłej celebracji poranka w gronie najbliższych. Niestety pośpiech w jakim żyjemy sprawia, że rzadko udaje się nam wygospodarować odpowiednio dużo czasu, by cieszyć się porannym posiłkiem wraz z bliskimi.
Jednak jak to zmienić? czytaj »
Przepis na wyjątkowo aromatyczne ciasteczka podbijające podniebienia swym wspaniałym orzechowym smakiem. Powstają z wartościowej mąki z orzechów arachidowych i nie zawierają żadnego dodatku mąki pszennej. czytaj »
Duszone warzywa z tofu i grzybami to lekki posiłek, który można serwować na wiele sposobów. Danie doskonale prezentuje się na talerzu, jest aromatyczne i pełne smaku. Dzięki zróżnicowanym dodatkom można zmieniać sytość i charakter potrawy, dopasowując ją do pory dnia i apetytu. czytaj »
Nie ma lepszego sposobu na zachowanie pełni smaku i aromatu grzybów niż suszenie. Suszone grzyby zachowują wszystkie walory świeżego produktu, a do tego łatwo je przechowywać. czytaj »
Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie idealne na obiad lub wczesną kolację. Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie. Z pewnością podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań. czytaj »
Prosty przepis na bezglutenowe, chrupiące przekąski z pyszną pastą mango – curry, to dobry pomysł dla miłośników lekkiej i zdrowej kuchni. Pastę można także wykorzystać na wiele sposobów. czytaj »
Jogurty i serki homogenizowane to jedna z ulubionych przekąsek nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Nic dziwnego, występują w wielu konsystencjach i wariantach smakowych, dzięki czemu trafią w gust niemal każdego z nas. Czy wiedziałeś jednak, że pozornie zwyczajny serek może stać się zarówno bazą, jak i składnikiem wielu pysznych dań i deserów? czytaj »