Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do różnych potraw. Ten przepis to propozycja na Focaccia w wersji bezglutenowej, która jest równie pyszna jak oryginalny wypiek i z pewnością sprosta oczekiwaniom kulinarnym miłośników pysznej kuchni oraz fanom włoskich klimatów. czytaj »
Uszka są coraz bardziej popularne w nowoczesnej kuchni. Z cyklu kuchnia polska na nowo przedstawiamy wyjątkowo prosty i szybki przepis na sycące i efektowne danie z wykorzystaniem gotowych uszek – uszka z mięsem zapiekane z brokułami pod serową pierzynką. czytaj »
Carpaccio z buraków z hummusem to wyjątkowo efektowna potrawa, która podbija podniebienia oraz syci inne zmysły. Carpaccio jest świetną propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan. czytaj »
Końcówka lutego zazwyczaj nie rozpieszcza, a na wiosnę trzeba jeszcze chwilę poczekać. Umilmy więc sobie ten czas dostarczając organizmowi dawki świeżych oraz pełnowartościowych warzyw. W jaki sposób zrobić to szybko i skutecznie? Postaw na brokuły! Obecna w nich witamina C podniesie odporność, a sycący błonnik nie pozostawi nas głodnymi. W formie aksamitnego kremu z dodatkiem serka topionego to idealna propozycja, aby rozgrzać się w lutowe przymrozki. czytaj »
Z upływem lat w naszym organizmie wiele się zmienia. Dlatego też dieta dedykowana seniorom powinna uwzględniać przynajmniej podstawowe potrzeby. A statystyki są przerażające: seniorzy odżywiają się wręcz fatalnie. Fakt ten rodzi wiele schorzeń i dolegliwości, które można w łatwy sposób wyeliminować. I to właśnie na etapie diety. czytaj »
Dzień zakochanych to idealna okazja, aby wyrazić swoje uczucia w sposób, który mile oraz czule zaskoczy naszego partnera. Marka Czas na Herbatę przygotowała dla wszystkich zakochanych wyjątkowe herbaciane kompozycje, które stanowią nie tylko doskonały podarunek, ale i okazję do spędzenia razem romantycznego spotkania, przy filiżance ciepłego naparu. czytaj »
Empanada. Ten mały pierożek nadziewany przeróżnym farszem w zależności od regionu, to w Argentynie przysmak obowiązkowy! Przypominające znane polskie pierogi, kryją w sobie jednak zupełnie inny smak. Tajemnicą jest tutaj sposób ich przygotowania, a także pyszne nadzienie. Poczuj smak Ameryki Południowej i spróbuj naszej propozycji na argentyńskie empanadas z mięsem, warzywami i serem żółtym! czytaj »
Nowy rok, nowe postanowienia – tak właśnie wygląda początek stycznia dla wielu z nas. Jeżeli jeszcze nie ustaliłeś, co jest Twoim celem na 2017 rok, pomożemy Ci w tym! Zobacz co jest najważniejsze, aby nadchodzące miesiące upłynęły pod znakiem sukcesu! czytaj »
Tuż po hucznym Sylwestrze i wejściu w Nowy Rok z przytupem czeka nas kolejna atrakcja – taneczny karnawał! Czas balów, maskarad i przebieranych zabaw rozpoczyna się wraz z początkiem święta Trzech Króli i trwa aż do Środy Popielcowej, otwierającej 40-dniowe przygotowania do Wielkanocy. Tradycji i zwyczajów świętowania jest co niemiara, niemalże tyle ile… krajów na świecie. Chociaż w Polsce nie tak często obchodzony, w niektórych zakątkach świata karnawał to wyjątkowy czas w roku . Sami sprawdźcie! czytaj »
Świąteczny obiad to wyjątkowa okazja aby spotkanie z najbliższymi nabrało niecodziennego smaku. Z okazji zbliżających się dni proponujemy alternatywny pomysł na pyszne danie, które z pewności zachwyci najbardziej wymagających gości! czytaj »