Jest źródłem białka, zdrowszy od mięsa i dietetyczny – karp. Zwłaszcza ten z dodatkiem galaretki, nie tylko prezentuje się wyśmienicie ale też zbawiennie wpływa na nasze kości i stawy. czytaj »
Ryby, podobnie jak barszcz z uszkami czy pierogi z kapustą i grzybami, należą do ścisłego kanonu wigilijnych potraw. Karp co roku gości na naszych stołach pod różnymi postaciami. Dlaczego jednak nie spróbować uciec od kulinarnej rutyny? Podpowiadamy, jak przyrządzić ryby, żeby zaskoczyć bliskich i wprawić ich podniebienia w stan kulinarnej rozkoszy! czytaj »
Wigilia i Boże Narodzenie to jedne z nielicznych dni w roku, w których nie oglądamy się na ilość spożywanych kalorii. Ale czy dania na wigilijnym stole rzeczywiście są aż tak wysokokaloryczne i niezdrowe? czytaj »
Unoszący się zapach korzennych przypraw i miodu to czas zapowiadający nadejście Świętego Mikołaja. Pierniczki w postaci serduszek, choinek i gwiazdek nie tylko wspaniale smakują, równie pięknie prezentują się na świątecznych stroikach i choinkach. czytaj »
Święta Bożego Narodzenia tuż, tuż. Zastanawiasz się, jak udekorować dom na tę szczególną okazję? Przeczytaj poradę i wykorzystaj nasze pomysły. czytaj »
Wkrótce zasiądziemy przy świątecznym stole i będziemy delektować się wieloma przysmakami. Jednym z nich jest śledź, na którego my również mamy kilka sprawdzonych przepisów. czytaj »
Kapusta z grzybami to potrawa, której nie powinno zabraknąć na wigilijnym stole. Sposobów wykonania tego dania jest wiele, my przedstawiamy przepis z kuchni staropolskiej. czytaj »
Przestrzeganie rygorystycznych zasad diety podczas świąt może być bardzo trudne. Przedstawiamy sposoby, dzięki którym zachowasz dotychczasową wagę, nie rezygnując z delektowania się ulubionymi świątecznymi potrawami. czytaj »
W myśl polskiej tradycji podczas wigilijnej kolacji – najpiękniejszego i najcieplejszego ze wszystkich rodzinnych spotkań – na stole powinna pojawić się 12... czytaj »