Podobne porady

Jak przyrządzić kurki

Poradopedia.pl | 2013-09-28 13:58

Kurki to pyszny dodatek do wielu dań: jajecznicy, spaghetti, risotto. Możesz je usmażyć na maśle, albo podawać duszone w sosie. czytaj »

Znaleziono: 92
Risotto z kurczakiem i kurkami Risotto z kurczakiem i kurkami
Poradopedia.pl | 2013-09-25
Spróbuj przepisu na pyszne risotto z kurczakiem i kurkami. czytaj »
Porada id 5822 Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan serem pleśniowym i cebulką
mniam | 2017-11-01
Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów. Jest to szybka w przygotowaniu i naprawdę wyjątkowa potrawa, która wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. czytaj »
Sposoby przyrządzania ryb
Poradopedia.pl | 2012-03-17
Nie masz pomysłu na przyrządzenie smacznej ryby? Skorzystaj z naszych wskazówek i wypróbuj różne sposoby na rybę. czytaj »
Porada id 6982 Jak jeść jajka na śniadanie?
OCG | 2022-05-17
Znane przysłowie mówi: „Jedz śniadanie królewskie, obiad książęcy i kolację żebraczą”. Wielu dietetyków podkreśla, że z tego powiedzenia wynika istotne przesłanie wskazujące śniadanie jako najważniejszy posiłek dnia, który ma dać nam siłę, energię i zdolność koncentracji na cały dzień. A jaki produkt powinien znaleźć się w idealnym porannym menu? Oczywiście – jajko! czytaj »
Porada id 6981 Jak podać jajka z wiosennymi warzywami?
OCG | 2022-05-17
Okres wiosenny oznacza zieleń nie tylko w naturze, ale także na naszych talerzach. Nowalijki, takie jak szczypiorek, koperek, pietruszka, rzodkiewka czy szparagi, są w tym okresie najsmaczniejsze. Zatem kiedy już nabędziemy te dary wiosny w warzywniaku albo wyhodujemy we własnym ogródku, powinniśmy spożywać je jak najczęściej. Idealnym dodatkiem do nich są jaja. czytaj »
Porada id 6232 Przepis na duszone warzywa z tofu i grzybami – aromatyczne danie na każdą okazję
mniam | 2019-03-25
Duszone warzywa z tofu i grzybami to lekki posiłek, który można serwować na wiele sposobów. Danie doskonale prezentuje się na talerzu, jest aromatyczne i pełne smaku. Dzięki zróżnicowanym dodatkom można zmieniać sytość i charakter potrawy, dopasowując ją do pory dnia i apetytu. czytaj »
Porada id 6213 Kuchnia blisko natury: Suszone grzyby - co warto o nich wiedzieć, jak przechowywać i jak z nich korzystać, żeby w pełni wydobyć ich smak i aromat
mniam | 2019-02-25
Nie ma lepszego sposobu na zachowanie pełni smaku i aromatu grzybów niż suszenie. Suszone grzyby zachowują wszystkie walory świeżego produktu, a do tego łatwo je przechowywać. czytaj »
Porada id 6172 Kuchnia blisko natury: Leśne grzyby – minimum kalorii i maksimum smaku! Dowiedz się, jakie mają właściwości, wprowadź do codziennej diety i korzystaj z nich przez cały rok.
mniam | 2018-12-27
Czy grzyby to coś więcej niż woda i trochę smaku? Czy rzeczywiście są tak małowartościowe, jak się zwykło o nich mówić? Czy w takim razie w ogóle warto po nie sięgać? Najwyższy czas obalić kilka mitów, narastających latami w temacie grzybów i odkryć prawdę o tym niewątpliwym przysmaku z lasu rodem. czytaj »
Porada id 5881 Przepis na zupę chlebową – pomysłowo, bezglutenowo i w 15 minut!!!
mniam | 2017-12-29
Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut. Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych. czytaj »
Porada id 5878 Zdrowy smak natury: Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem
mniam | 2017-12-27
Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem to danie, które łączy w sobie trzy najważniejsze cechy – doskonale smakuje, świetnie prezentuje się na talerzu oraz przygotowane jest z samych wartościowych składników. czytaj »
Znaleziono: 92