Podobne porady

Zdrowy smak natury: Sycący Krem z batatów i pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią

mniam | 2017-09-23 20:08

Gęsty krem jest smakowity, pożywny i świetnie prezentuje się na talerzu, więc z powodzeniem można serwować go nawet wymagającym gościom. To świetna potrawa nawet dla osób niezbyt doświadczonych w kuchni – aromatyczna pasta i kuszący aromat pieczonej papryki gwarantują sukces. Krem jest smakowitą propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan. czytaj »

Znaleziono: 41
Porada id 5967 5 zasad pielęgnacji cery po 25. roku życia
media | 2018-04-26
Kiedy skóra zaczyna się starzeć? Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, jednak większość badań wskazuje, że proces ten zaczyna się około 25. roku życia. Mniej więcej w tym czasie pojawiają się pierwsze minimalne zmarszczki, a z upływem lat coraz bardziej zauważalne stają się utrata objętości i gęstości. Aby opóźnić oznaki procesu starzenia, warto wprowadzić do swojego życia kilka podstawowych zasad pielęgnacji. czytaj »
Porada id 5957 Zdrowy smak natury: Przepis na jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
mniam | 2018-04-16
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. czytaj »
Porada id 5946 Zdrowy smak natury: Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
mniam | 2018-03-26
Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób czytaj »
Porada id 5881 Przepis na zupę chlebową – pomysłowo, bezglutenowo i w 15 minut!!!
mniam | 2017-12-29
Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut. Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych. czytaj »
Porada id 5839 Harmonia wnętrz – urządzamy łazienkę inspirowaną naturą
Gastrosfera | 2017-11-23
Natura od wieków stanowi jedno z ważniejszych źródeł inspiracji artystycznych. W łazienkach dominują naturalne materiały, a kolorystyka bazuje na palecie barw ziemi. Podpowiadamy, jak urządzić łazienkę inspirowaną naturą. czytaj »
Porada id 5763 Regeneracja wprost z natury – błękitna krew
media | 2017-10-26
Przesuszona po lecie, podrażniona po nieudanym zabiegu, a może po prostu poszarzała i bez życia? Skóra czasem potrzebuje czegoś więcej niż codziennego oczyszczenia i nawilżenia. Jak skutecznie i bezpiecznie odżywić i zregenerować cerę w domowym zaciszu? Babcine sposoby czy profesjonalne produkty? – podpowiadamy, co przywróci zdrowy i piękny wygląd skóry. czytaj »
Porada id 5752 Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!
mniam | 2017-08-31
Deser z tofu? Oczywiście! Poniżej przepis na oryginalny deser z tofu idealny na letnie dni i nie tylko. Jest to pyszna propozycja, która smakuje wyśmienicie, a do tego świetnie nadaje się dla wszystkich amatorów słodyczy - także dla alergików. Nie zawiera glutenu, laktozy ani drożdży, jest prosty w przygotowaniu, oryginalny i efektowny. czytaj »
Porada id 5339 Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Gastrosfera | 2016-11-23
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! czytaj »
Porada id 5151 Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim
Gastrosfera | 2016-08-23
Szukając pomysłu na pyszne i sycące danie możemy zainspirować się tradycyjną kuchnią Warmii i Mazur. Zupa przygotowana w kociołku pełna soczystego mięsa, warzyw i przypraw, rozgrzewa i na długo zaspokaja apetyt. Aromatyczna Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim sprawi, że każdy kto przekroczy próg domu będzie chciał jej zasmakować. czytaj »
Porada id 4716 Porady kosmetologa – dowiedz się które ze składników i powinny znajdować się w Twoich kosmetykach
mniam | 2015-12-28
Historia wykorzystywania naturalnych składników roślinnych w kosmetyce jest niezwykle bogata i sięga czasów starożytnych. Ciekawość świata, zmysł obserwacji i umiejętność wyciągania wniosków przez naszych przodków sprawiła, że wypracowali oni receptury, przydatne również współcześnie – choć niewątpliwe wiele się zmieniło. czytaj »
Znaleziono: 41