Choć branża kawowa przyzwyczaiła nas do tego, że dobra „mała czarna” to koniecznie z ekspresu ciśnieniowego i najlepiej w kawiarnianym wydaniu, to równie dobrze można ją przyrządzić bez niego, za to w najlepszym miejscu na świecie – własnym domu. Haczyk? Nie ma żadnego, jedynie musimy zaprzyjaźnić się z alternatywnymi sposobami parzenia. Zatem jak przygotować dobrą kawę i w czym? Już podpowiadamy! czytaj »
Produkty z bambusa – w czym tkwi ich fenomen?
3 sposoby na dobrą kawę bez ekspresu ciśnieniowego
Czy nasze babcie były less waste? O rozsądnym gospodarowaniu jedzeniem
#ekodom – jak nauczyć dzieci segregacji odpadów?
Mniej nie znaczy gorzej – o wielkanocnym gotowaniu słów kilka
Odpowiedzialne zakupy – pierwszy krok do ograniczenia śmieci
Jak często zmieniasz gąbkę do naczyń? Zdecydowanie za rzadko!
Jak chronić oczy przed komputerem?
Jak się przygotować do cesarki?