Podobne porady

Chce kupić żywą choinkę. Jak sprawdzić czy jest świeża?

teresa | 2006-12-06 20:07

Zanim kupimy drzewko, potrząśnijmy nim, aby sprawdzić, czy jest świeże - jeśli sporo igieł spadnie, to wiadomo, że trzeba szukać  innej choinki. czytaj »

Znaleziono: 101
Choinka Boże Narodzenie Przepis na pierniczki-łamiząbki na choinkę
lula78 | 2010-12-23
Przepis na pierniczki mojej koleżanki Ani :-). Wychodzą podobnież super, sama zaraz biorę się do roboty :-) czytaj »
Jak zrobić wigilijną zupę grzybową?
Iza_B | 2010-12-13
Zupa grzybowa stanowi jedną z dwunastu tradycyjnych potraw wigilijnych. Z tego też względu musi znaleźć się na świątecznym stole wśród wielu innych dań. Istnieją liczne sposoby jej przygotowania, nieodłącznym składnikiem są oczywiście grzyby, ale to co znajdzie się w zupie poza nimi, jakie dodatki i czytaj »
Jak zrobić kutię?
Iza_B | 2010-12-12
Kutia to potrawa która powinna znaleźć się na wigilijnym stole zarówno ze względów smakowych jak i zdrowotnych. Mak stanowiący jeden z podstawowych składników tej potrawy posiada właściwości rozluźniające i dzięki temu podnosi nastrój gości. W jakie produkty powinniśmy się zaopatrzyć, by przygotować czytaj »
Jak zrobić kluski z makiem?
Iza_B | 2010-12-10
Jedna z potraw wigilijnych, lubiana nie tylko przez najmłodszych – kluski z makiem. Wydawałoby się nic prostszego do przygotowania. A jednak, potrawa ta jest dość pracochłonna (jej przygotowanie zajmuje ok. 50 minut), zaś pyszny smak zawdzięcza wielu składnikom, które w tym daniu po prostu znaleźć s czytaj »
Jak zrobić śledzie w oleju?
Iza_B | 2010-12-09
Wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia bez dań i sałatek ze śledzi. Najpopularniejszym i jednym z najbardziej lubianych przystawek nie tylko na świątecznym stole jest śledź w oleju. Jest wiele przepisów na wykonanie tej, wydawałoby się bardzo prostej potrawy. Poniżej została przedsta czytaj »
Jak usmażyć karpia?
Iza_B | 2010-12-09
Właściwe przygotowanie wigilijnych potraw pozwoli zachować najcenniejsze ich właściwości. Dotyczy to także karpia, którego spożywanie dostarcza nam wielu niezbędnych składników m.in.: dla silnych mięśni i prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Jak więc usmażyć tę królewską rybę, by nie straci czytaj »
Jak zrobić karpia w galarecie?
Iza_B | 2010-12-09
Jest źródłem białka, zdrowszy od mięsa i dietetyczny – karp. Zwłaszcza ten z dodatkiem galaretki, nie tylko prezentuje się wyśmienicie ale też zbawiennie wpływa na nasze kości i stawy. czytaj »
Jak zrobić zapiekanego karpia?
Iza_B | 2010-12-08
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. Istnieją różne wersje sporządzania i podawania tej pysznej ryby a jedną z nich jest niewątpliwie karp zapiekany w warzywach. czytaj »
Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?
Iza_B | 2010-12-08
Każda porządna gospodyni domowa wie jak ulepić ciasto na pierogi. Są jednak osoby, które nie posiadają takiej lekkości w gotowaniu i każda przygotowywana potrawa wydaje się być dużym wyzwaniem. Dlatego warto korzystać z porad i wskazówek innych, by ta kuchnia stawała się coraz lepsza i bogatsza w sm czytaj »
Jak lać wosk?
Iza_B | 2010-11-23
Andrzejki to wieczór wypełniony wróżbami, z których najpopularniejszą jest lanie wosku. Samo przygotowanie jest proste i zajmuje niewiele czasu. czytaj »
Znaleziono: 101