Aksamitny budyń jaglany z miodem i owocowym musem z daktylami Dla dorosłych i dzieci już po 12 mc
Budyń jaglany to świetna alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Ten słodki deser jest szybki, sycący i wartościowy odżywczo, ale przede wszystkim jest bardzo lubiany przez małych i dużych łasuchów. Prosty w przygotowaniu nie wymaga żadnych skomplikowanych składników, a dowolność dodatków sprawia, że można go przygotowywać na wiele sposobów.
- 1 dojrzały banan
- 2,5 szklanka mleka
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 4 łyżki miodu
- 2 musy owocowe z daktylami Holle
- Owoce do dekoracji
Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać, zalać mlekiem i gotować na małym ogniu do miękkości i wchłonięcia się mleka. Całość lekko przestudzić dodać banana i zblendować na gładką masę. Do budyniu dodać musy owocowe oraz miód i dokładnie wymieszać. Gotowy budyń przełożyć do salaterek lub kubeczków i dowolnie udekorować wg upodobań. Np. świeżymi owocami, syropem czy dodatkową porcją musu. Budyń można podawać na ciepło i na zimno.
Wskazówka: mleko krowie można zastąpić mlekiem roślinnym
Gotowe! Smacznego!
Więcej pyszności dla dzieci na holle.pl
Polecane strony
- holle
- holle
Oceń poradę: Przydatna Nie polecam