Wszyscy zgodnie przekonują, aby jeść dużo warzyw – w końcu to samo zdrowie! Mają mnóstwo witamin, dostarczają niezbędne białko, regulują pracę układu trawiennego i mają niską kaloryczność. Jednak dla niektórych, szczególnie tych najmłodszych, to jedynie zbędny dodatek do posiłku, a lista ich zalet nie jest wystarczającą motywacją, aby zacząć je jeść. Jak odczarować mit „nijakich” warzyw i zachęcić dzieci do ich jedzenia? Najlepiej zacząć wiosną! czytaj »
Warzywa mogą być naprawdę pyszne! - przepis na blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem
Zdrowe przyjemności - Babeczki jaglane z Jesienną Śliwką Primavika*
Ciśnienie krwi – czy rzeczywiście jest tak istotne?
Poznaj tajemnice mocnych kości - wapń i witamina D
Akcja dotycząca sprawdzania drożności kanałów limfatycznych
Kiedy i jak jeść posiłki?
Polowanie na słońce – czyli jak ładować swój swój organizm witaminą D
Zima od kuchni. Co jeść, aby się wzmocnić, a jednocześnie nie przytyć?