Podobne porady

Podstawy grillowania - co powinieneś wiedzieć

Poradopedia.pl | 2013-04-26 13:22

Pogoda sprzyja temu, aby relaks na świeżym powietrzu łączyć z dobrym jedzeniem. Podpowiadamy więc, jak i co najlepiej wrzucić na grilla. czytaj »

Znaleziono: 67
Porada id 5238 Zadowolić niejadka
Gastrosfera | 2016-09-30
Czy Twoja pociecha to klasyczny Tadek - Niejadek? Starasz się, wymyślasz, eksperymentujesz, a na końcu słyszysz ponure „nie chcę”? Lista ulubionych składników skraca się z dnia na dzień, a Tobie brakuje już pomysłów? Zobacz jak przekonać pociechę do jedzenia oraz poznaj przepis na pyszne naleśniki z serem żółtym. czytaj »
Porada id 5099 Jak czyścić i konserwować różne typy grilla?
Gastrosfera | 2016-07-26
Sezon na wielkie grillowanie w pełni. Grill znajdziemy prawie w każdym polskim ogródku, gdzie jest obowiązkowym elementem wyposażenia. Pieczenie na ruszcie stało się na przestrzeni lat formą rozrywki i relaksu, a jedzenie jednym z ulubionych. I tak jak grillowanie to sama przyjemność, to czyszczenie sprzętu nie należy już do tak lubianych czynności. czytaj »
Porada id 5084 Alternatywa dla wegetarian – pomysł na warzywne szaszłyki z serem żółtym
Gastrosfera | 2016-07-21
Lato, słońce, przydomowy ogródek czy nawet taras i… grill! Polacy uwielbiają ten sposób spędzania wolnego czasu. I nic w tym dziwnego – dania przyrządzone na ruszcie są smaczne, zdrowe, a zjedzone na świeżym powietrzu smakują o wiele lepiej. Jak się okazuje nie muszą to być tylko mięsne przysmaki, na grillu można przygotować również doskonałe potrawy dla wegetarian. Sprawdź, jak przyrządzić pyszne szaszłyki z warzywami i żółtym serem. czytaj »
Imbir Imbir - właściwości
Poradopedia.pl | 2015-12-12
Imbir posiada wiele właściwości korzystnych dla zdrowia i może stanowić źródło dodatkowej energii, zastępując kawę czy napoje energetyczne. Przeczytaj dlaczego warto częściej spożywać imbir. czytaj »
Chemia i jedzenie Quesadilla – danie ze słonecznego Meksyku na chłodną jesień
Gastrosfera | 2015-11-25
Za oknem jesień, która rządzi się swoimi prawami: deszcz, mgły, przymrozki i brak słońca. Letnie, upalne dni już dawno za nami. Przetrwanie tej pory roku nie należy do najłatwiejszych, ale jest na to kilka sprawdzonych sposobów. Jednym z nich są podróże – chociażby te kulinarne. Gorący Meksyk w środku jesieni? Nie ma problemu - Quesadilla lekiem na jesienną chandrę! czytaj »
Porada id 4421 Jakie parametry powinien mieć grill ogrodowy?
annakowalewska | 2015-09-03
Grill ogrodowy to urządzenie, jakie posiada większość osób i jak wynika z badań przeprowadzonych dla Coca Coli, aż 72% Polaków bardzo chętnie z niego korzysta. Na dzień grillowania najczęściej wyznaczamy najczęściej dni wolne od pracy. Z grilla korzystamy jedynie w sezonie, czyli od maja do września, ale mimo to zdarza się, że jest on często eksploatowany. czytaj »
Porada id 4370 Zapiekanka – królowa polskiego street food’u
Gastrosfera | 2015-08-10
Kraków to nie tylko miasto smoka wawelskiego. Jest też światową stolicą zapiekanek! Zapiekana bagietka z żółtym serem to potrawa wymyślona w Polsce, od lat uwielbiania przez wszystkich. Zdradzamy jaka jest jej historia i podpowiadamy, jak przygotować pyszną zapiekanką z sezonowymi produktami! czytaj »
Porada id 4232 Do grilla, gotowi, start! – 3 przepisy na błyskawiczne mięsa w gotowej marynacie
Gastrosfera | 2015-05-21
Grillowanie to podobno narodowy sport Polaków. Z wytęsknieniem czekamy na pierwsze ciepłe dni i rozpoczęcie grillowego sezonu. Stajemy się też bardziej wybrednymi klientami i nie ograniczamy się tylko do grillowania kiełbasy. Polacy coraz częściej sięgają po mięsa i produkty przygotowane specjalnie do pieczenia na ruszcie. czytaj »
Porada id 4166 5 KROKÓW DO IDEALNEGO KĄCIKA GRILLOWEGO W OGRODZIE
Sfera | 2015-04-14
Ogród to miejsce niezwykłe, w którym uwielbiamy wypoczywać latem. W ciepłe dni staje się on nie tylko miejscem relaksu, ale także drugą jadalnią i kuchnią, w której przygotowujemy przysmaki dla naszych gości. Poniżej przedstawiamy 5 kroków do przygotowania kącika grillowego, z którego będziemy mogli korzystać od wiosny do późnej jesieni. czytaj »
Porada id 3835 Posiłek pod chmurką, czyli jakie potrawy sprawdzą się na pikniku
Gastrosfera | 2014-09-01
Decydując się na piknik, przede wszystkim musimy pomyśleć o tym, co chcemy zaserwować naszym bliskim. Powinny to być dania, które szybko przygotujemy na zewnątrz lub w łatwy sposób dowieziemy na miejsce. Pamiętajmy, że wiele produktów spożywczych nie powinno być narażonych na długotrwałe oddziaływanie promieni słonecznych, z którymi mamy do czynienia w gorące, letnie dni. Na wysokie temperatury szczególnie wrażliwe są artykuły zawierające tłuszcz, takie jak masło czy ser żółty. – Sery żółte nie powinno być zbyt długo przechowywane w ciepłych miejscach. Jeśli nie chcemy, aby zaczęły się roztapiać, zdecydujmy się na hermetyczne pojemniki lub oryginalne opakowania z funkcją „otwórz – zamknij”, w które pakowane są np. sery w plastrach. Warto też wykorzystać utrzymujące temperaturę torby termiczne, które możemy kupić w supermarketach – wyjaśnia Ewa Polińska z Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach. czytaj »
Znaleziono: 67