Potrzeby żywieniowe niemowląt i małych dzieci w kluczowym okresie 1000 pierwszych dni życia znacząco różnią się od potrzeb dorosłych. Młody organizm jest wyjątkowo delikatny i bardzo intensywnie się rozwija, dlatego właściwy przebieg rozszerzania diety jest szczególnie ważny dla prawidłowego rozwoju malucha. czytaj »
Urozmaicanie to jeden z podstawowych warunków prawidłowej diety nie tylko dorosłych, ale również najmłodszych. To ważne już w okresie wczesnego dzieciństwa, kiedy maluch poznaje nowe smaki. Odkryj powody, świadczące o tym, że codzienny jadłospis niemowlęcia powinien być urozmaicony. czytaj »
Wrzesień to dla wielu dzieci – zarówno tych młodszych, jak i 3-latków – początek nowych wyzwań związanych z rozpoczęciem edukacji... czytaj »
Zaspokaja głód i pragnienie, dostosowuje się do kolejnych etapów rozwoju niemowlęcia, jest zawsze świeże, łatwo dostępne i wspiera prawidłowy rozwój młodego organizmu w kluczowym okresie 1000 pierwszych dni życia. Nie ulega wątpliwości, że pokarm mamy to najlepsze, co kobieta może podarować swojemu dziecku. To złoty standard żywienia niemowląt! czytaj »
Efektywne odchudzanie to nie tylko zrzucenie zbędnych kilogramów. To także uzupełnienie niedoborów substancji odżywczych, które powstały w organizmie. Nie mniej ważne jest dbanie o to, by nie przybrać na wadze ponownie – unikając tzn. efektu jo-jo. Brzmi skomplikowanie. Jak więc sprawić, by wizja wskoczenia w kostium kąpielowy nie spędzała nam snu z powiek, nie tylko latem? czytaj »
Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie idealne na obiad lub wczesną kolację. Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie. Z pewnością podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań. czytaj »
Czy grzyby to coś więcej niż woda i trochę smaku? Czy rzeczywiście są tak małowartościowe, jak się zwykło o nich mówić? Czy w takim razie w ogóle warto po nie sięgać? Najwyższy czas obalić kilka mitów, narastających latami w temacie grzybów i odkryć prawdę o tym niewątpliwym przysmaku z lasu rodem. czytaj »
Kwas askorbinowy, czyli popularna witamina C uchodzi za witaminę dobrą na wszystko. Chętnie sięgamy po nią w okresie zachorowań na grypę, to także naturalny eliksir młodości, który oczyszcza cerę, pomaga schudnąć i uodparnia organizm na choroby. Podpowiadamy jak włączyć ją do codziennego menu!
czytaj »
Prosty przepis na bezglutenowe, chrupiące przekąski z pyszną pastą mango – curry, to dobry pomysł dla miłośników lekkiej i zdrowej kuchni. Pastę można także wykorzystać na wiele sposobów. czytaj »