Jesienią organizm domaga się bardziej sycących i treściwych dań. Dobrym pomysłem na obiad, który ucieszy całą rodzinę mogą być zapiekanki. Zachwycą smakiem i skutecznie zaspokoją głód. Warto wykorzystać pełnię sezonu grzybowego i przygotować zapiekaną potrawę na bazie ziemniaków, z aromatycznymi grzybami i żółtym serem. Możemy użyć świeżych lub suszonych grzybów. czytaj »
Mozaika kolorowych bakalii zanurzonych w pachnącym, wilgotnym cieście – wielkanocny keks. Ciasto, bez którego kawa w świąteczny poranek nie smakowałaby tak samo. Na wielkanocnym stole prezentuje się bajecznie w towarzystwie mazurka i babki. Szybki w przygotowaniu i naprawdę smaczny! czytaj »
Dzień Kobiet to idealna okazja do spotkania z przyjaciółkami. To święto kobiet, dlatego dziećmi, psem i zmywaniem mogą zająć się mężczyźni. Na co dzień mamy tysiące spraw na głowie, warto więc oderwać się od codzienności chociaż na jeden wieczór. Podpowiadamy, jak urządzić idealne babskie spotkanie. czytaj »
Prosty i szybki przepis na bezglutenowe danie, kuszące orientalnym aromatem, żywym kolorem, apetycznym wyglądem i oryginalnym smakiem. Danie doskonale sprawdzi się zarówno w codziennym menu osób będących na bezglutenowej diecie, jak i serwowane ze specjalnych okazji. czytaj »
Doskonały przepis na lekkie, zdrowe i wartościowe danie z warzywami i tahini w roli głównej. Danie nie tylko świetnie smakuje i wygląda wyjątkowo apetycznie, ale także kusi genialnym sezamowym aromatem. czytaj »
Jednym ze sposobów by zachować wymarzoną sylwetkę i uniknąć nadprogramowych kilogramów jest odpowiednio skomponowana dieta, wzbogacona o wartościowe nienasycone kwasy tłuszczowe, których doskonałym źródłem jest olej rzepakowy marki Rapso. czytaj »
Oliwa z oliwek już w mitologii nazywana była „złotym płynem”, stanowiąc symbol odporności i witalności. Olitalia - marka jednego z największych producentów oliwy we Włoszech, podpowiada jak najlepiej wykorzystać cenne składniki tego wartościowego produktu. czytaj »
Ryby, podobnie jak barszcz z uszkami czy pierogi z kapustą i grzybami, należą do ścisłego kanonu wigilijnych potraw. Karp co roku gości na naszych stołach pod różnymi postaciami. Dlaczego jednak nie spróbować uciec od kulinarnej rutyny? Podpowiadamy, jak przyrządzić ryby, żeby zaskoczyć bliskich i wprawić ich podniebienia w stan kulinarnej rozkoszy! czytaj »