Najnowsze porady: Kuchnia

Znaleziono: 520
Dieta na zimową porę
flyprpr | 2015-01-12
Jednym ze sposobów by zachować wymarzoną sylwetkę i uniknąć nadprogramowych kilogramów jest odpowiednio skomponowana dieta, wzbogacona o wartościowe nienasycone kwasy tłuszczowe, których doskonałym źródłem jest olej rzepakowy marki Rapso. czytaj »
Korzyści czerpane z natury – jak oliwa z oliwek wpływa na organizm człowieka
flyprpr | 2014-12-23
Oliwa z oliwek już w mitologii nazywana była „złotym płynem”, stanowiąc symbol odporności i witalności. Olitalia - marka jednego z największych producentów oliwy we Włoszech, podpowiada jak najlepiej wykorzystać cenne składniki tego wartościowego produktu. czytaj »
Jakie ryby powinny znaleźć się na wigilijnym stole?
Sfera | 2014-12-12
Ryby, podobnie jak barszcz z uszkami czy pierogi z kapustą i grzybami, należą do ścisłego kanonu wigilijnych potraw. Karp co roku gości na naszych stołach pod różnymi postaciami. Dlaczego jednak nie spróbować uciec od kulinarnej rutyny? Podpowiadamy, jak przyrządzić ryby, żeby zaskoczyć bliskich i wprawić ich podniebienia w stan kulinarnej rozkoszy! czytaj »
Najsłynniejszy owoc świata w szlachetnym wydaniu - ocet jabłkowy marki Ponti
flyprpr | 2014-12-02
Znany od zarania dziejów, lecz wciąż niedoceniany – ocet jabłkowy to wyjątkowy dodatek do różnego rodzaju dań.Ocet jabłkowy marki Ponti to gwarancja najwyższej jakości wyrobu, którego dobroczynne właściwości zadbają zarówno o nadzwyczajne doznania smakowe, jak i prawidłowy stan naszego zdrowia. czytaj »
Orzechowe święta – Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe i Tarte Migdały marki BackMit
flyprpr | 2014-12-01
Desery to prawdziwa kwintesencja świątecznych aromatów. Korzenne przyprawy, orzechy, migdały czy mak – tych składników nie może zabraknąć w bożonarodzeniowym menu. Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe oraz Tarte Migdały marki BackMit to doskonała recepta dla wymagających łasuchów, którzy nie chcą rezygnować z prawdziwie świątecznych, tradycyjnych smaków. czytaj »
Chwila relaksu z filiżanką herbaty „Chwila przy kominku” marki Czas na Herbatę
flyprpr | 2014-12-01
Zimowe wieczory przywodzą nam na myśl płatki śniegu wirujące za oknami oraz odgłosy wiatru unoszącego się w koronach drzew. Właśnie wtedy opatuleni kocem zasiadamy z kubkiem gorącej herbaty do ulubionej lektury lub delektujemy się radosnymi spotkaniami w gronie przyjaciół i rodziny. Na te wyjątkowe momenty marka Czas na Herbatę przygotowała specjalnie wyselekcjonowaną mieszankę herbaty „Chwila przy kominku”. czytaj »
Porada id 3802 Jak wykorzystać suszone krewetki?
Kamil_Deresz | 2014-10-16
Suszone krewetki mają bardzo intensywny zapach. Najbardziej popularne są w Azji, gdzie są stosowane w większości domów jako przyprawa. Choć początkowo ich zapach może odrzucać, to jendak warto je wyprówbować. czytaj »
Porada id 3861 Dagwood sandwich – komiksowa i pomysłowa kanapka do szkoły
Gastrosfera | 2014-09-15
Wraz z początkiem roku szkolnego powraca temat śniadań. Ten kluczowy posiłek dnia powinniśmy podać dziecku rano, przed wyjściem na lekcje. Jednak często mimo starań rodziców, dziecko nie tylko nie chce zjeść śniadania w domu, ale też zabrane do szkoły jedzenie ląduje w koszu. W takim wypadku mama lub tata, musi wymyślić jakiś sposób, by zachęcić pociechy do jedzenia. Rozwiązaniem może być przygotowanie kreatywnych kanapek. Świetnym pomysłem na drugie śniadanie będzie Dagwood sandwich – kanapka rodem z komiksu. Pamiętajmy: śniadania nie muszą być nudne! czytaj »
Porada id 3853 Smaczne i zdrowe śniadanie z Franke
PressNewss | 2014-09-05
Śniadanie to bez wątpienia najważniejszy posiłek dnia. Prawidłowo skomponowane dodaje energii i siły. Dlatego powinniśmy postarać się, aby w jego składzie znalazły się węglowodany złożone, które powoli podnoszą poziom cukru we krwi i dostarczają energii przez wiele godzin. czytaj »
Porada id 3835 Posiłek pod chmurką, czyli jakie potrawy sprawdzą się na pikniku
Gastrosfera | 2014-09-01
Decydując się na piknik, przede wszystkim musimy pomyśleć o tym, co chcemy zaserwować naszym bliskim. Powinny to być dania, które szybko przygotujemy na zewnątrz lub w łatwy sposób dowieziemy na miejsce. Pamiętajmy, że wiele produktów spożywczych nie powinno być narażonych na długotrwałe oddziaływanie promieni słonecznych, z którymi mamy do czynienia w gorące, letnie dni. Na wysokie temperatury szczególnie wrażliwe są artykuły zawierające tłuszcz, takie jak masło czy ser żółty. – Sery żółte nie powinno być zbyt długo przechowywane w ciepłych miejscach. Jeśli nie chcemy, aby zaczęły się roztapiać, zdecydujmy się na hermetyczne pojemniki lub oryginalne opakowania z funkcją „otwórz – zamknij”, w które pakowane są np. sery w plastrach. Warto też wykorzystać utrzymujące temperaturę torby termiczne, które możemy kupić w supermarketach – wyjaśnia Ewa Polińska z Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach. czytaj »
Znaleziono: 520