Najnowsze porady: Kuchnia

Znaleziono: 520
Porada id 3812 Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne
Sfera | 2014-08-07
Słoneczna pogoda za oknem rozbudza w nas wszystkich chęć na grillowanie. czytaj »
Porada id 3767 Kiedy i jak jeść posiłki?
Sfera | 2014-04-02
Jednym z przykazań naszej diety powinno być zalecenie wynikające z powiedzenia „śniadanie jedz jak król, obiad jak książę, kolację jak żebrak”. Warto wiedzieć nie tylko, co jeść, ale też kiedy i jak spożywać posiłki. Większość Polaków je natomiast rano niewiele bądź w ogóle, co może negatywnie wpływać na zdrowie i samopoczucie. Sprawdź, jakie korzyści płyną z dbałości o śniadanie – oto 5 argumentów, dla których warto jeść drugi posiłek, jeszcze przed obiadem. czytaj »
Porada id 3766 Jak przygotować muffinki na ostro?
Sfera | 2014-03-31
Moda na muffinki trwa. Ich wielbiciele przygotowują je w różnych wariantach. Popularne są w wersji na słodko oraz wytrawnej. Dziś przedstawiamy przepis na aromatyczne i pyszne muffinki z żółtym serem. Doskonałe jako przekąska w pracy lub szkole, do przegryzienia między posiłkami – świetne na gorąco i na zimno. czytaj »
Porada id 3765 Jak przygotować polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami?
Sfera | 2014-03-31
Na dworze coraz cieplej więc z werwą przywitajmy nowy sezon. Dajmy się ponieść fantazji i przygotujmy prawdziwie wiosenne menu - polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami. To danie doda nam energii, a przy okazji pozwoli odkryć kolejny pomysł kulinarny z użyciem serka topionego. czytaj »
Porada id 3759 Obalamy sześć mitów na temat żółtego sera
Sfera | 2014-03-13
Wielbiciele sera żółtego cenią jego smak i szerokie zastosowanie kulinarne. Sery żółte nadają charakter kanapkom, są dodatkiem do potraw, ale także głównym składnikiem wielu z nich. Jak większość specjałów mają swoich zwolenników i przeciwników. Tych drugich do spożycia serów mogą zniechęcać mity, spośród których większość jest nieprawdziwa. Poniżej omawiamy te najbardziej powszechne, abyś wiedział co jesz! czytaj »
Porada id 3756 Jak marynować ser żółty?
Sfera | 2014-02-27
Ser żółty to jeden z tych wyrobów, które w kuchni dają nam duże pole do popisów i eksperymentów kulinarnych. Wielość jego zastosowań i różne formy serwowania sprawiają, że możemy użyć go do przygotowywania szerokiego wachlarza dań, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nie wszyscy jednak wiedzą, że ser żółty doskonale nadaje się również do marynowania w aromatycznej oliwie. Sprawdź nasz przepis i poznaj sposób na marynowanie sera. czytaj »
Porada id 3748 Czy możliwe jest gotowanie szybkie, łatwe i bez bałaganu?
Sfera | 2014-02-12
Wygodne wyroby spożywcze to spełnienie marzeń wszystkich, którzy lubią zjeść smaczny i ciepły posiłek, a nie mają zbyt wiele czasu na „pichcenie”. Gotowanie nigdy wcześniej nie było tak proste. Wyroby convenience – jak sama nazwa wskazuje, oznaczają wygodę i praktyczność, czyli w tym wypadku szybki i łatwy sposób na przygotowanie smacznego i sycącego dania. Zdradzamy wszystkie korzyści, jakie zapewniają tzw. produkty wygodne. czytaj »
Porada id 3747 Jakie przekąski przygotować na Walentynki, żeby zrobić niespodziankę drugiej połówce?
Sfera | 2014-02-12
Stara prawda mówiąca, że droga do serca prowadzi przez żołądek jest niezmiennie aktualna. Z okazji Walentynek – święta zakochanych, przygotujmy więc oryginalne przekąski. Polecamy trzy przepisy: na śniadanie, obiad i kolację. Dzięki nim bez problemu przyrządzimy mini pizze w kształcie serca, rozgrzewającą zupę serową z szynką i chilli oraz pieczone małże pod serową pierzynką. Takie potrawy to prawdziwa kulinarna ekspresja uczuć i świetna niespodzianka dla drugiej połówki. czytaj »
Porada id 3742 Jak przygotować frittatę?
Sfera | 2014-02-04
Jeśli nie macie już ochoty na tradycyjne kanapki czy jajecznicę skuście się na danie rodem ze słonecznej Italii. Mowa o firittacie, czyli włoskim odpowiedniku omletu. To danie w sam raz dla zabieganych: jest proste i szybkie, a do jego przygotowania wystarczą dowolne składniki i chęć do kulinarnych eksperymentów. czytaj »
Porada id 3740 Zima od kuchni. Co jeść, aby się wzmocnić, a jednocześnie nie przytyć?
Sfera | 2014-02-03
Chcąc wzmocnić odporność organizmu nie warto wzorować się na okresowo modnych dietach. Musimy po prostu dopasować jadłospis do aktualnej pory roku i jeść tradycyjne zimowe potrawy. czytaj »
Znaleziono: 520