Najnowsze porady: Kuchnia

Znaleziono: 517
Porada id 4610 Prosty, szybki, pyszny i puszysty bezglutenowy tort z bitą śmietaną i owocami
mniam | 2015-11-22
Wspaniały przepis na pyszny bezglutenowy deser, który podbije podniebiena nawet najbardziej wybrednych łasuchów czytaj »
Ryż jaśminowy – z czym smakuje najlepiej?
flyprpr | 2015-09-03
Ryż jaśminowy należy do najbardziej cenionych na świecie gatunków tego popularnego zboża. Jego subtelny aromat sprawia, że wraz z naszymi ulubionymi składnikami pozwoli stworzyć zarówno sycące śniadanie, pożywny obiad, jak i lekki podwieczorek. czytaj »
Porada id 4370 Zapiekanka – królowa polskiego street food’u
Gastrosfera | 2015-08-10
Kraków to nie tylko miasto smoka wawelskiego. Jest też światową stolicą zapiekanek! Zapiekana bagietka z żółtym serem to potrawa wymyślona w Polsce, od lat uwielbiania przez wszystkich. Zdradzamy jaka jest jej historia i podpowiadamy, jak przygotować pyszną zapiekanką z sezonowymi produktami! czytaj »
Porada id 4355 Pysznie i naturalnie – Przepis na bombowo witaminowy deser z banana, nektaryny i kiwi z dodatkiem chrupiących puffingowanych owoców
mniam | 2015-08-03
Wspaniały deser, który jest prawdziwą, naturalną bombą witaminową - doskonale sprawdzi się w upalne dni przynosząc słodką chwilę pysznego orzeźwienia i witaminowy zastrzyk owocowej energii. Deser świetnie łączy w sobie słodki smak aksamitnego banana przełamany delikatnie kwaskowym kiwi i zaskakującą, słodką, chrupiącą niespodzianką! czytaj »
Porada id 4319 Przepis na Ice Mango Puffins caffe, czyli mrożoną kawę z mlekiem sojowym i chrupiącymi puffingowanymi owocami mango
mniam | 2015-07-14
Wybitnie letni, pyszny przepis na mrożoną orzeźwiającą kawę o uwodzącym smaku mango ze słodką niespodzianką! czytaj »
Porada id 4315 Historyczny hot-dog w zdrowej odsłonie
Gastrosfera | 2015-07-14
Gorący pies – kto wymyślił taką nazwę dla potrawy nie mającej nic wspólnego z czworonogim przyjacielem? Dlaczego uwielbiamy to proste połączenie i co zrobić, aby hot-dog stał się zdrową przekąską, a nie najgorszą wersją fast-food’u? czytaj »
Porada id 4297 Bezglutenwe przekąski na słono - pyszne wilgotne bezglutenowe muffiny a’la pizza
mniam | 2015-06-28
Oto przepis na pyszną słoną przekąskę bezglutenową a’la pizza. Niewelkie wytrawne bezglutenowe muffiny wychodzą niezwykle aromatyczne, puszyste i delikatnie wilgotne. Ciasto jest mięciutkie i rozpływa się w ustach, wuięc nie trzeba nawet serowoać do nich dodatkowych sosów. czytaj »
Porada id 4289 Z lodami, frytkami i jabłkiem – oto najdziwniejsze kanapki świata!
Gastrosfera | 2015-06-23
Jeśli chcielibyśmy opisać typową polską kanapkę najpewniej byłaby to bułka pszenna z szynką, żółtym serem i pomidorem. Jednak w różnych zakątkach świata, kanapki wyglądają zupełnie inaczej. Niektóre połączenia są naprawdę egzotyczne. Sprawdźcie dwa przepisy na najdziwniejsze kanapki świata! czytaj »
Porada id 4232 Do grilla, gotowi, start! – 3 przepisy na błyskawiczne mięsa w gotowej marynacie
Gastrosfera | 2015-05-21
Grillowanie to podobno narodowy sport Polaków. Z wytęsknieniem czekamy na pierwsze ciepłe dni i rozpoczęcie grillowego sezonu. Stajemy się też bardziej wybrednymi klientami i nie ograniczamy się tylko do grillowania kiełbasy. Polacy coraz częściej sięgają po mięsa i produkty przygotowane specjalnie do pieczenia na ruszcie. czytaj »
Porada id 3868 Przepis na marynowany ser żółty w oliwie
Gastrosfera | 2015-05-06
Przepis na marynowany ser żółty w oliwie ze świeżym rozmarynem i ostrą papryczką chilli, poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy czytaj »
Znaleziono: 517