Podobne porady

Pomysły na smaczne śniadanie

Poradopedia.pl | 2012-01-22 15:53

Pomysłów na pyszne śniadanie jest naprawdę dużo. Przeczytaj poradę i poznaj nasze propozycje na pierwszy posiłek dnia. czytaj »

Znaleziono: 182
(bez nazwy) Jak ożywić wygląd klasycznej kuchni?
SferaPRT | 2016-02-04
W aranżacjach kuchennych coraz chętniej łączymy to, co uniwersalne, z wyróżnikiem, który ma podkreślić naszą osobowość i wprowadzić element zaskoczenia. Zaproszenie do kuchni akcentu kolorystycznego to doskonały sposób na uzyskanie wyjątkowego wystroju wnętrza. czytaj »
Imbir Imbir - właściwości
Poradopedia.pl | 2015-12-12
Imbir posiada wiele właściwości korzystnych dla zdrowia i może stanowić źródło dodatkowej energii, zastępując kawę czy napoje energetyczne. Przeczytaj dlaczego warto częściej spożywać imbir. czytaj »
Porada id 4644 Wsparcie w kuchni podczas Bożego Narodzenia
Gastrosfera | 2015-12-02
Aby zbliżające się święta były niezapomniane warto podjąć staranne przygotowania nieco wcześniej. Wyjątkową atmosferę zapewni uroczysta wieczerza. Jak zaplanować działania, by o niczym nie zapomnieć i móc w spokoju cieszyć się atmosferą Bożego Narodzenia? czytaj »
Krzesło Jak wybrać idealny stół z krzesłami?
twojemeble | 2015-11-19
Stół to jeden z najważniejszych mebli w domu, przy którym skoncentrowane jest życie rodzinne. Jak zatem wybrać idealny stół, by był funkcjonalny, a ustawione wokół niego krzesła wygodne? czytaj »
Porada id 4525 Wyspa kuchenna - problem czy rozwiązanie?
SferaPRT | 2015-10-20
Obecne trendy w aranżacji wnętrz stawiają na przestrzeń i wygodę. Popularne stały się otwarte kuchnie, dzięki którym w estetyczny sposób można połączyć salon z miejscem przygotowywania posiłków. Właściciele dużych mieszkań mogą wówczas zdecydować się na wyspę kuchenną. czytaj »
Porada id 4370 Zapiekanka – królowa polskiego street food’u
Gastrosfera | 2015-08-10
Kraków to nie tylko miasto smoka wawelskiego. Jest też światową stolicą zapiekanek! Zapiekana bagietka z żółtym serem to potrawa wymyślona w Polsce, od lat uwielbiania przez wszystkich. Zdradzamy jaka jest jej historia i podpowiadamy, jak przygotować pyszną zapiekanką z sezonowymi produktami! czytaj »
Porada id 4214 Okap z klasą – radzimy na co zwracać uwagę przy wyborze urządzenia i jak czytać etykiety energetyczne
Sfera | 2015-05-13
Od 1 stycznia klienci dokonujący zakupu okapu kuchennego mogą w łatwy sposób porównać różne modele urządzeń dostępnych na rynku. Wszystko dzięki etykietom energetycznym, które w czytelny sposób mają informować o specyfice okapów i kategoryzować je na poszczególne klasy. Wraz z ekspertem firmy Ciarko wyjaśniamy, co ta zmiana oznacza w praktyce oraz podpowiadamy, na jakie parametry należy zwrócić największą uwagę. czytaj »
Porada id 3861 Dagwood sandwich – komiksowa i pomysłowa kanapka do szkoły
Gastrosfera | 2014-09-15
Wraz z początkiem roku szkolnego powraca temat śniadań. Ten kluczowy posiłek dnia powinniśmy podać dziecku rano, przed wyjściem na lekcje. Jednak często mimo starań rodziców, dziecko nie tylko nie chce zjeść śniadania w domu, ale też zabrane do szkoły jedzenie ląduje w koszu. W takim wypadku mama lub tata, musi wymyślić jakiś sposób, by zachęcić pociechy do jedzenia. Rozwiązaniem może być przygotowanie kreatywnych kanapek. Świetnym pomysłem na drugie śniadanie będzie Dagwood sandwich – kanapka rodem z komiksu. Pamiętajmy: śniadania nie muszą być nudne! czytaj »
Porada id 3835 Posiłek pod chmurką, czyli jakie potrawy sprawdzą się na pikniku
Gastrosfera | 2014-09-01
Decydując się na piknik, przede wszystkim musimy pomyśleć o tym, co chcemy zaserwować naszym bliskim. Powinny to być dania, które szybko przygotujemy na zewnątrz lub w łatwy sposób dowieziemy na miejsce. Pamiętajmy, że wiele produktów spożywczych nie powinno być narażonych na długotrwałe oddziaływanie promieni słonecznych, z którymi mamy do czynienia w gorące, letnie dni. Na wysokie temperatury szczególnie wrażliwe są artykuły zawierające tłuszcz, takie jak masło czy ser żółty. – Sery żółte nie powinno być zbyt długo przechowywane w ciepłych miejscach. Jeśli nie chcemy, aby zaczęły się roztapiać, zdecydujmy się na hermetyczne pojemniki lub oryginalne opakowania z funkcją „otwórz – zamknij”, w które pakowane są np. sery w plastrach. Warto też wykorzystać utrzymujące temperaturę torby termiczne, które możemy kupić w supermarketach – wyjaśnia Ewa Polińska z Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach. czytaj »
Porada id 3767 Kiedy i jak jeść posiłki?
Sfera | 2014-04-02
Jednym z przykazań naszej diety powinno być zalecenie wynikające z powiedzenia „śniadanie jedz jak król, obiad jak książę, kolację jak żebrak”. Warto wiedzieć nie tylko, co jeść, ale też kiedy i jak spożywać posiłki. Większość Polaków je natomiast rano niewiele bądź w ogóle, co może negatywnie wpływać na zdrowie i samopoczucie. Sprawdź, jakie korzyści płyną z dbałości o śniadanie – oto 5 argumentów, dla których warto jeść drugi posiłek, jeszcze przed obiadem. czytaj »
Znaleziono: 182