Duszenie to dwuczęściowy proces polegający na krótkim obsmażeniu mięsa na tłuszczu - oleju bądź oliwie, a następnie przeniesieniu potrawy do garnka... czytaj »
W sklepach możemy znaleźć saszetkę gotowego lukru, który po podgrzaniu jest już gotowy. Jednak taki lukier to
zdecydowanie nie to samo, co wyrób własny - domowy. czytaj »
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »
Warzywa i owoce w postaci mrożonek posiadają wiele zalet. Możemy szybko i zdrowo przygotować posiłek lub deser. Jednak by zachowały one jak najwięcej witamin i wartości odżywczych powinniśmy wiedzieć jak postępować w procesie rozmrażania. czytaj »
W naszej kuchni występuje wiele produktów spożywczych. By pozostały one jak najdłużej świeże powinniśmy zadbać o odpowiednie ich przechowywanie. czytaj »
Kuchnia we współczesnym domu służy nie tylko do przygotowywania i spożywania posiłków – jest również miejscem pogawędek domowników. Dlatego warto tak ją zaprojektować, by tętniła życiem i stała się centrum życia rodzinnego. czytaj »
Jednym z najważniejszych elementów wyposażenia każdego domu jest kuchnia. Czym więc kierować przy wyborze tego typu sprzętu i na co zwracać szczególną uwagę? Poniżej przedstawiamy kilka cech charakterystycznych płyt do zabudowy: indukcyjnych i ceramicznych, być może będzie Ci łatwiej zdecydować się czytaj »
Właściwe przygotowanie wigilijnych potraw pozwoli zachować najcenniejsze ich właściwości. Dotyczy to także karpia, którego spożywanie dostarcza nam wielu niezbędnych składników m.in.: dla silnych mięśni i prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Jak więc usmażyć tę królewską rybę, by nie straci czytaj »
Idealny rezultat zmywania, wyjątkowa oszczędność wody i energii a do tego nowoczesna technologia, dzięki której chronimy środowisko i domowy budżet. To wszystko możemy sobie zapewnić kupując zmywarkę. czytaj »